The Cacao Circle in Den Haag

Datum:

Maandag 19 december - Reflection 2022

Donderdag 26 januari - Manifest 2023

Tijd: 19:00 - 21:30 uur

 

Je mag gewoon Zijn & genieten met wat is.

Cacao opent mijn hart en deze quote stroomt door mijn leven. Het laat mij voelen dat ik echt goed genoeg ben en op de juiste plek ben. Het heelt mij en daarom deel ik met jou dit prachtige plantmedicijn.

Cacao is het krachtige medicijn van de liefde. Een eeuwenoud medicijn dat gezien wordt als een hartopener en zorgt voor een diepe verbinding.

Deze avond mag je uit de sneltrein van het leven stappen en gewoon even Zijn. In het dagelijkse leven streven we continu naar meer, beter, anders. Het is nooit genoeg. Het is tijd om weer verbinding te maken met je lichaam en hart, zodat jij vanuit deze plek je leven mag leven. Dit doe je zowel voor jezelf als voor het collectief. We hebben namelijk meer mensen nodig die leven vanuit het hart en minder vanuit het hoofd.

Er wordt genoeg ruimte gecreëerd voor inzicht, helderheid en rust. Cacao geeft je precies wat je nodig hebt in dat moment. Het laat je voelen en zien dat je genoeg bent.

 

Deze avond richt ik mij vooral op het terugkijken op 2022 en jouw intentie voor 2023. Geef jezelf deze avond cadeau.

Je verdient het!

 

Jouw investering: € 35,00

 

 

Deze avond is voor jou als je:

Interesse hebt in de kracht van rauwe Cacao en de adem

Een time-out wilt van het drukke leven

Behoefte hebt aan een avond verbinden met je diepste verlangens

Uit je hoofd wilt komen

Meer liefde aan jezelf wilt geven

Wilt genieten van het moment!

 

De cirkel

Deze Cacao Cirkel is een prachtige manier om met elkaar te verbinden, naar je hart te leren luisteren, vanuit openheid en liefde je verhaal te delen en naar anderen te luisteren. We hebben elkaar nodig in dit proces. In de tijd van Nu zijn we vergeten dat we hulp mogen vragen, voelen we ons te veel als we iets willen delen of voelen we ons niet gehoord. Daar mag verandering in komen.

Ik sta voor openheid, veiligheid en eenheid. Deze avond mag jij delen wat er op je hart ligt en wordt er zonder oordeel geluisterd en geadviseerd. Je bent veilig op deze plek om te zijn wie je werkelijk bent. In een cirkel zijn we allemaal gelijk. Vanuit deze energie mogen we elkaar bekrachtigen en supporten. Unite as one!

 

Deze avond genieten we van meditatie & visualisatie, ademoefeningen, muziek en meer...

 

Wat is Cacao?

Rauwe Cacao drinken in een ceremonie bestaat al duizenden jaren (eerste sporen gevonden 5300 voor Christus in Equador) en is afkomstig van de Maya's en Azteken in Midden- en Zuid-Amerika. Cacao wordt gezien als een geschenk van de goden (Latijn - Theobroma wat food of the gods betekent). Je stapt even uit het hoofd en in het lichaam. Rauwe cacao wordt gezien als medicijn dat ons helpt te helen en te transformeren.

We drinken rauwe Cacao, dus het heeft niets te maken met "warme chocolademelk" zoals we die kennen. In de productie van chocolade gaat zo'n 90% van de helende werking verloren.

 

Stoffen in cacao

  • Cacao beschermt ons hart- en vaatstelsel. Onze bloedvaten worden letterlijk wijder, waardoor de doorbloeding verhoogt van ons lichaam, inclusief onze hersenen. Het bloed stroomt zuiverder door ons lichaam. De bloeddruk en cholesterol daalt en je kan meer verbinding voelen met je lijf.
  • Het bevat enorm veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Dit heeft ons lichaam hard nodig en draagt bij aan onze gezondheid. Door het hoge level aan antioxidanten wordt de bloeddruk verlaagd, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Antioxidanten zijn boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).
  • Rauwe cacao bevat ook Theobromine – een stof waarvan ons brein en lichaam wordt gestimuleerd. Het hart wordt gestimuleerd, de bloedvaten verwijden en de bloeddruk verlaagt. Theobromine geeft het lichaam lange en zachte energie die het kan behouden zonder een "crash" te ervaren op een later moment (zoals koffie).
  • Naast lichamelijke gemakken heeft cacao ook een werking op onze gemoedstoestand. Het is namelijk in staat om de endorfine van het lichaam te regelen. Endorfine geeft ons aangenaam gevoel, een gevoel van voldoening en bevrediging.

 

Om verwarring te voorkomen: cacao heeft niet hetzelfde effect als (verslavende) genotsmiddelen die mogelijk schadelijk voor lichaam en geest kunnen zijn. Cacao is volledig natuurlijk en is niet schadelijk. 

Het bestaat uit de pure boon (eigenlijk zaad) die is gefermenteerd, gedroogd, geroosterd en geschild en vervolgens verwerkt tot een pasta. Deze pasta wordt traditioneel gemengd met water en een paar kruiden. De smaak zal dus ook nieuw voor je zijn. Aards en zuiver, zonder toegevoegde zooi.

 

Ga jij met mij mee op reis mooi mens?

Geschikt voor iedereen!

Heb je liever een 1:1 sessie met Cacao en de adem?

Stuur me gerust een berichtje dan bespreken we de mogelijkheden.