Q&A

Wanneer raad je de ademcoach sessie aan?

Met verbonden ademhaling kom je tot de kern van je spanningen, blokkades en verdrongen emoties. Door je ademhalingspatroon te doorbreken en meer zuurstof op te nemen, ruim je mentale overtuigingen en emotionele blokkades op. Hierdoor komen onbewuste processen naar boven, zodat je oude pijnen kunt doorleven, loslaten en helen. Het resultaat is een heldere geest en emotionele balans.

Het is een manier om opnieuw met emoties te leren omgaan. Een zachte, veilige uitnodiging om het lichaam te openen en te bevrijden van vastgezette energie (emotion = energy in motion). Je leert ermee ademen en ze te voelen. Zodat je in je dagelijkse leven beter voelt en je grenzen leert herkennen. Dit geeft enorm veel kracht en vertrouwen!

Na een ademreis ervaar je een lichter gevoel, meer herderheid en waardevolle inzichten.

 

Wanneer raad je de BRTT & Breathwork sessie aan?

De BRTT biedt een andere benadering. We richten ons op de psoas spier, die diepgewortelde spanningen, emoties en zelfs trauma kan helpen loslaten door trillen en shaken.

Via het lichaam gaan we op zoek naar opgeslagen trauma in ons zenuwstelsel, waarbij natuurlijke processen zoals schudden en trillen worden gebruikt om te ontladen. Deze processen zijn vertrouwd voor je lichaam en worden vaak gebruikt om spanning te verminderen.

Ik combineer deze therapie altijd met ademwerk. Tijdens deze reis verkennen we het lichaamsgeheugen op zoek naar opgeslagen spanning, energie en emoties. Dit stelt je in staat diep verborgen emoties, stress en traumatische ervaringen ruimte te geven en op te lossen.

Kort samengevat, verbonden ademhaling richt zich op het bewust maken en verwerken van onbewuste spanningen en emoties, terwijl BRTT een fysieke aanpak biedt om diepgewortelde spanningen en trauma's los te laten.

Het lichaam weet precies wat het aankan en nodig heeft. Tijdens de sessie eren we het lichaam en dringen we niet aan. Het kan even duren voordat je helemaal in staat bent om te verwerken. Deze sessie is krachtig, maar de effectiviteit hangt af van wat jouw lichaam klaar is om te ervaren. Durf jezelf volledig over te geven aan dit proces?

Verschil Verbonden Adem & BRTT

Zowel de BRTT als de verbonden ademhaling helpen bij het verwerken van onopgeloste emoties, trauma en stress, wat kan leiden tot onverklaarbare klachten.

Verschil tussen ademsessie en BRTT:

Verbonden Ademhaling:
- Werkt op onbewust niveau.
- Brengt je naar de kern van spanningen, blokkades, patronen en verdrongen emoties.
- Nodigt je uit om je ademhalingspatronen te doorbreken en meer zuurstof op te nemen.
- Helpt bij het opruimen van mentale overtuigingen en emotionele blokkades.
- Maakt onbewuste processen zichtbaar, zodat je oude pijnen kunt doorleven en loslaten.
- Resultaat: helderheid van geest en emotionele balans.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT):
- Lichaamsgerichte therapie voor het loslaten van opgeslagen stress, emoties en trauma.
- Geen noodzaak om diep te graven in levensverhalen of emoties.
- Werkt met de psoas spier, die diepe spanningen en trauma’s loslaat door trillen en schudden.
- Aanbevolen voor diepgewortelde angst, stress of trauma.
- Bevrijdt opgeslagen trauma uit het lichaam en zenuwstelsel.

Samengevat, de verbonden ademhaling richt zich op het bewust maken en verwerken/loslaten van onbewuste spanningen en emoties, terwijl BRTT een fysieke aanpak biedt voor het loslaten van diepgewortelde spanningen en trauma’s.