OVER MIJ

 

Mijn naam is Cato Tideman. Ik ben 26 jaren jong en woon in Den Haag. Ik ben dol op deze stad, omdat het strand mijn achtertuin is en de meeste vrienden van mij allemaal binnen handbereik wonen. Ik ben graag onder de mensen en deze stad maakt dat mogelijk voor mij. Ik ben opgegroeid in een groot gezin met in totaal 11 kinderen. Een goeie mix van heel, half en stief. Door deze familiesetting kan ik goed overeen met iedereen en is dit ook wat mij tekent. Ik zie mijzelf als een vriendelijk en toegankelijk persoon en zorg graag voor mijn medemensen. Het geeft mij enorm veel energie om te zien dat mensen om mij heen openstaan voor groei en verbinding. Ik heb een luisterend oor en ondersteun mensen zonder oordeel. Ieder mens is uniek op zijn manier, dus ik geloof dat wij mensen elkaar kunnen ondersteunen zonder een oordeel te dragen over wat goed of fout is. Om die reden is Mindfulness in mijn leven gekomen. Een leefwijze waar vriendelijkheid, compassie, mildheid, niet-streven en niet-oordelen centraal staat. Iets wat passend is bij mij, maar wat ik pas door mijn zelfontwikkeling heb leren erkennen.

 

2021 staat voor mij in het thema van: Ik mag gewoon Zijn en genieten met wat is. Hieruit is de naam Geniet van Zijn uitgekomen. Het begon met een coachtraject waar ik zelfliefde heb mogen voelen in mijn hart. Het voelen van zelfliefde was voor mij onbekend, maar het heeft mij doen realiseren dat er zo veel meer in mij zit dan ik dacht. Hierna heb ik een bijzondere innerlijke reis mogen ervaren waarin ik met nieuwe ogen een diep geworteld patroon heb aangekeken en heb kunnen omarmen. Die nieuwe ogen gaven mij licht, liefde en heel veel vertrouwen. Het vertrouwen om te stoppen met een pad wat ik volgde waar ik niet gelukkig van werd. Dit pad was streven naar een carrière wat niet meer resoneerde met mij, maar wat ik toen pas echt durfde te erkennen. Het stoppen gaf een gevoel van angst en behoorlijk wat overtuigingen over wat de buitenwereld er wel niet van zou denken, maar intuïtief voelde ik dat dit de stap was voor mij en gaf het mij een gevoel van vrijheid. Het diepe in met Mindfulness als eerste stap. De eerste stap naar gewoon Zijn. 

 

Met veel dankbaarheid heb ik de opleiding tot Mindfulness trainer afgerond. Het voelt als een einde, maar eigenlijk is dit het begin. Het begin van Zijn. Afgelopen 8 weken was een bijzonder proces, waarin ik het mogen Zijn verder heb ontwikkeld. Ik heb geleerd elk moment opnieuw te beginnen met een open, milde en vriendelijke houding. Het leren zijn in het moment en alles toelaten wat er is. Ook het toelaten van de dingen die pijn doen, die je niet kunt accepteren en wilt vermijden. In Mindfulness leer je te stoppen met vermijden en ga je de emoties, gedachten en lichamelijke sensaties in dat moment herkennen, toelaten en accepteren. Toelaten en daar even bij zijn geeft ruimte. Ruimte om te ademen, het te accepteren en vervolgens te landen in het Nu. In deze ruimte ontstaan er eindeloze mogelijkheden waarin je met een zuiver bewustzijn elke situatie aan kan gaan, prettig, onprettig of neutraal. Na deze 8 weken voelt het toelaten en accepteren als getroost worden, zoals een moeder haar kindje troost. Het is oké, het mag er zijn, ik draag je. De adem is de moeder die mij troost. De anker in mijn leven, die er altijd is. 

 

Mijn kracht is genieten met wat is. Ik hou van het leven en probeer daar alles uit te halen. Mensen die mij dierbaar zijn, zijn graag bij mij om die reden. Het leven is een feestje en dat vergeten we te vaak. Ik ben verliefd geworden op het ontwikkelen van mijzelf en alles wat deze wereld mij te brengen heeft. In het hier en nu, het Zijn, gaan er oneindig veel deuren voor mij open en durf ik te geloven dat ik er mag zijn. Met de kennis van Mindfulness, Reiki en het nieuwe leven waarin ik eindeloos mag groeien & helen, wil ik anderen meenemen. Meenemen in het moment. Ik gun jou het Zijn en open mijn hart. Samen met mij mag jij alle overtuigingen, vastgeroeste plannen, negatieve en onzekere gedachten loslaten en neem ik je mee op reis naar innerlijke groei en verbinding. Ik geef je een opening naar gewoon Zijn en genieten met wat is. 

 

Via Instagram Geniet van Zijn kan je mijn ontwikkeling blijven volgen en ik deel daar meer informatie over meditaties, Mindfulness trainingen en hopelijk veel inspiratie en liefde voor jou!