OVER MIJ

Even voorstellen...

Wat fijn dat je hier bent. Mijn naam is Cato, ik ben 28 jaren jong en woon in Den Haag, de mooie stad achter de duinen.

Geniet van Zijn is de veilige ruimte voor jou om de authentieke delen in jezelf te her-ontdekken en om veilig toe te laten wat er in jou leeft, zodat het jou vervolgens los laat. Voel je welkom!

 

 

Mijn pad naar bewustwording

Mijn persoonlijke ontwikkeling staat ik het teken van: Ik mag gewoon Zijn en genieten met wat is. Hieruit is de naam Geniet van Zijn ontstaan. In de afgelopen vier jaar heeft bewustwording ervoor gezorgd dat ik mijn vaste baan als Officemanager in 2021 heb opgezegd en mijn hart ben gaan volgen. Van jongs af aan ben ik zoekende geweest naar mijn passie en voelde ik dat iets anders voor mij bedoeld was, maar ik durfde niet te luisteren naar dit gevoel. Ik bleef angstig vastzitten op de plek die "comfortabel" voelde terwijl ik mij eigenlijk ongelukkig en waardeloos voelde.

Ik ervaarde veel stress, had emotie uitbarstingen, eindeloze piekergedachten en twijfelde over alles. Mijn leven stagneerde en mijn lichaam en geest probeerde dit aan te geven door signalen te zenden, zoals rugpijn, blessures en constant blauwe plekken. Ik negeerde alle signalen en bleef geloven in het feit dat ik niet goed genoeg was. Elke dag loerde ik naar nieuwe vacatures, maar niets gaf mij een goed gevoel. 

 

Ik was klaar voor transformatie

Het kon zo niet verder en ik wilde koste wat kost niet in een burn-out terecht komen. Ik wilde weg van mijn baan, weg van het pad wat ik ooit gekozen had. Maar hoe? Wat ga ik dan doen? Wie ben ik eigenlijk? En wat zullen anderen van mij denken?

Ik had gelezen dat mindfulness meditatie een manier was om beter om te gaan met gedachten, emoties en stress, dus ik begon met dagelijks mediteren. Het was met vallen en opstaan, veel weerstand en hard werken, maar stapje voor stapje begon ik gedachtepatronen en grenzen te herkennen. Door ze te herkennen en er naar te luisteren, voelde ik mij krachtiger worden. Het zorgde voor meer zelfvertrouwen, rust en helderheid. Zo werd mindfulness onderdeel van mijn leven en begon ik te transformeren. 

In plaats van continu te leven in het hoofd (verleden en toekomst), besloot ik het Nu meer te gaan waarderen. Het aanwezig zijn in het moment en alles toelaten wat er is. Ook het toelaten van de dingen die pijn doen, die je niet kunt accepteren of wilt vermijden. Niet meer vluchten, maar toelaten. Alles toelaten gaf mij ruimte en zo durfde ik steeds meer te kiezen voor mijzelf. Voor hetgeen wat mijn hart verlangde. 

 

Volg je hart, het klopt altijd

Mindfulness werd een passie en ik voelde dat dit mijn nieuwe stap mocht zijn. Ik stopte met mijn baan begin 2021 en volgde de opleiding tot Mindfulness trainer. Ik wilde opnieuw beginnen dus stopte met alles wat mij geen energie meer gaf. Ik wilde iets doen waar de wereld een stukje beter van werd. Ik luisterde naar mijn hart en begon mensen te begeleiden op hun pad naar bewustwording, heling en innerlijke vrede. 

Eind 2021 kwam adem- en lichaamswerk op mijn pad. Door dit toe te passen, kwam ik erachter dat ik zo veel had onderdrukt in mijn leven. Dat faalangst en de zoektocht naar passie te maken hadden met mijn kindertijd. Ik had mij al die tijd afgesloten voor mijn gevoelens en verlangens, omdat ik leefde in de angst om verlaten te worden en de overtuiging van niet goed genoeg zijn. Adem- en lichaamswerk gaf betekenis aan mijn verleden en ik mocht het stapje voor stapje gaan helen. Alle gebeurtenissen hebben mij gebracht tot waar ik nu sta en dat gaf mij enorm veel vrede. 

Onderdrukte emoties, zoals angst, verdriet en woede, trauma's en stress kwamen los en ik leerde mijn lichaam begrijpen. Ik realiseerde mij het volgende: You Have to Feel it to Heal It: The Only Way Out is Through. Zo zette ik mijn pad voort en heb ik diepe wonden geheeld door ze toe te laten en te doorvoelen.

In deze helende reis voelde ik snel: Dit is mijn pad, ik mag dit helende werk gaan delen met anderen.

Opleidingen

In 2021 volgde ik de opleiding tot mindfulness basistrainer van SeeTrue en behaalde ik mijn Reiki I & II certificaat. Begin 2022 heb ik de opleiding Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB) afgerond bij Inner-Journey en vervolgens heb ik de opleiding tot ademcoach van Smara Opleidingen afgerond. Nu deel ik deze prachtige helende techniek met anderen.

Interesse? Check hier meer informatie over de sessie Breathwork of Body Remembers Trauma Therapy & Breathwork. Je bent meer dan welkom!

Ook begon ik samen met een goede vriendin Bewustic. Samen hadden wij een droom om events te organiseren die in het teken staan van bewustwording. Nu organiseren wij al meer dan 3 jaar retreats, cacao ceremonies, breathwork sessies en vrouwencirkels. Het mooiste wat er is! Check hier de events die nu op de planning staan.

Mijn missie

Het is mijn missie om de wereld weer te laten ervaren wat het is om een puur mens te zijn. Met Geniet van Zijn neem ik je mee op ontdekkingsreis naar binnen. Om vrijer en grootser te leven. Samen met mij mag jij geconditioneerde overtuigingen, onderdrukte emoties, vastgeroeste patronen, negatieve gedachten toelaten, verwerken en ontladen.
Mijn werkwijze is een combinatie van ademcoaching, Body Remembers Trauma Therapy, mindfulness coaching, cacao ceremonies en retreats.

Hoe we dit doen?

  • Door naar angst & pijn toe te bewegen. Zo beweeg je in de richting van oncomfortabelheid en daar ligt groei.
  • Door elkaars verhaal te delen. Zo heel je niet alleen jezelf, maar ook de ander. Het is de sleutel tot verbinding met elkaar.
  • Door je over te geven aan het onbekende en te leven vanuit vertrouwen. Zo gaan we mee met de stroming van het leven.

Voel je welkom!

Meer weten?

Interesse in mijn aanbod? Check het hier of mail mij via info@genietvanzijn.nl.

 

Via Instagram Geniet van Zijn kan je mij blijven volgen. Daar deel ik alle informatie over 1:1 sessies, Mindfulness trainingen, Cacao circles en hopelijk veel inspiratie en liefde voor jou!

 

Veel liefs, Cato