Ademwerk voor bedrijven  

Bewust worden van de adem

Wist je dat je met de ademhaling het zenuwstelsel tot rust kunt brengen? Dat je meer grip kan krijgen op jouw stressrespons en zo het lichaam steeds beter leert begrijpen?

95% van ons lichaam werkt volledig autonoom – buiten je bewuste controle. Maar hier is het goede nieuws: je adem is de poort naar het onderbewuste deel van het lichaam. Door bewust de adem te veranderen, kun je zelf invloed uitoefenen op de processen van jouw interne systeem. De adem kun je zien als de afstandsbediening van jouw lichaam. Hoe je ademt heeft direct invloed op het hartritme, je bloeddruk en de spijsvertering. Ook kan je de adem inzetten om beter om te leren gaan met emoties en hoe je op bepaalde situaties reageert.

 


De workshop

Deze workshop is een leerzame ontdekkingsreis met behulp van de adem. Je leert op een inspirerende manier hoe de adem samenhangt met alles in het leven. De theorie neemt je mee naar de oertijd, de werking van de adem en de effecten van ademwerk. Ook gaan we een aantal ademoefeningen doen, zodat jij gelijk ervaart hoe het zenuwstelsel "gehackt" wordt.

Ik ga theoretisch in op stress, de adem en het zenuwstelsel. En daarnaast neem ik genoeg ruimte om de deelnemers zelf te laten ervaren wat ademwerk voor hen kan betekenen. Een prachtige investering voor het team én natuurlijk jezelf. In deze workshop leer je het lichaam beter begrijpen en ga je ervaren waarom ademwerk zo waardevol is om in te zetten om stress, werkdruk en onrust te reduceren.

Wil jij een ademwerk workshop op je werk ervaren? Wil jij de werknemers inspireren om in de adem te investeren om zo beter voor zichzelf te zorgen en gezond om te leren gaan met stress?


Een adem workshop draagt bij aan

 

  • Fysieke ontspanning

  • Leren om stress te reduceren en beter om leren gaan met stressvolle situaties, de hectiek van de dag, tegenslagen
  • Emotionele balans

  • Mentale helderheid

  • Een ontspannen werkvloer

  • Transparante verbinding op de werkvloer

Praktische informatie

Duur: 1.5-2 uur

Kosten in overleg

Taal: Nederlands & English

Deze workshop kan gegeven worden op jullie bedrijfslocatie of ik huur een geschikte locatie in de buurt.

Interesse in een workshop?

Stuur mij een bericht en ik kom graag langs.

 

Wil je een offerte aanvragen, vul onderstaande formulier in en ik neem zsm contact met je op.


De ervaring van organisaties die met mij hebben samen gewerkt

 

Ik heb het genoegen om samen te werken met Cato als mindfulness docent bij onze opleiding. En ik kan haar ten zeerste aanbevelen. Cato is een slimme en enthousiaste mindfulness trainer/ docent die haar werk met veel plezier doet. Ze straalt altijd een positieve energie uit en is bijzonder behulpzaam. Cato is zeer empatisch en luistert aandachtig naar haar cursisten. Ze weet precies hoe ze haar cursisten op hun gemak kan stellen en is creatief in het vinden van oplossingen voor de problemen die ze tegenkomen.
Cato creëert een veilige en warme sfeer in haar lessen. Haar manier van lesgeven is erg behulpzaam en ze weet altijd op een begrijpelijke manier uit te leggen hoe mindfulness en het coachen van de adem werkt en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Ze behandelt niet alleen de standaard theorie maar weet ook eigen invulling te geven aan de opleiding. Ze brengt nieuwe ideeën en technieken aan, waardoor de opleiding meer diepgang krijgt. Dit laat zien dat ze zich niet alleen richt op het overbrengen van kennis, maar ook actief meedenkt over hoe de opleiding verder ontwikkeld kan worden.
Als ze voor de klas staat dan straalt ze altijd en ze is het zonnetje binnen onze organisatie. Ze kan met iedereen binnen het team goed opschieten. Al met al ben ik zeer tevreden over de samenwerking met Cato en hoop dat ze nog lang bij ons als docent zal stralen.  Ze is een waardevolle aanwinst voor elke organisatie en ik zou haar zonder aarzeling aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een slimme, enthousiaste, altijd vrolijke, empathische, creatieve en behulpzame mindfulness, compassie en adem coach docent. 

Merel Gerrits, Opleidingsinstituut BalanSanté
~ docent Mindfulness & ademcoaching