Body Remembers Trauma Therapy & Breathwork

BRTT®

Your body remembers everything 

Wil jij het lichaam beter leren begrijpen?

Ben jij klaar met het onderdrukken van alle emoties en stress?

Vind je ook niet dat het tijd wordt voor een vrijer leven?

 

Deze sessie(s) zijn voor jou als je:

 

❥ het moeilijk vindt om bepaalde emoties te uiten

❥ klaar bent om jezelf en je lichaam te bevrijden van alle onverwerkte trauma's

❥ terugkerend in een burn-out terecht bent gekomen en iets nieuws wilt proberen

❥ opzoek bent naar diepe heling

❥ verbinding wilt maken met je innerlijke kind

❥ altijd in hetzelfde patroon terecht komt op het gebied van relaties, werk, familie e.d.

❥ benieuwd bent naar de kracht van het lichaam

Wat is Body Remembers Trauma Therapy? 

 

De Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) is een vorm van lichaamswerk en een natuurlijke manier om te ontladen. Het ontladen van dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma. In het geval van stress, veranderingen of een traumatische ervaring gebeurt er van alles in het lichaam en kom je in een staat van vluchten-vechten-bevriezen. Deze staat wordt vanuit ons oerbrein, reptilian complex, ingegeven en is ons overlevingsmechanisme.

Vaak neem je niet de tijd om dit te verwerken. Je blijft maar doorgaan en onderdrukt alle gevoelens. Het lichaam wilt dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma verwerken en loslaten. Daar kan deze therapie in bijdragen.

 

Contra-indicaties

Val jij onder één van deze categorieën? Dan is ademwerk niet voor jou geschikt. Heb je vragen, stuur me dan gerust een berichtje. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts.

 • Chronische hyperventilatie
 • Aandoeningen aan organen
 • Verslaving drugs en alcohol
 • Ernstige astma. Lichte astma in bespreking
 • Epilepsie (voorgeschiedenis met aanvallen, stuur mij een bericht)
 • Bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
 • Onlangs een operatie ondergaan
 • Zwanger (zachtere ademsessie mogelijk)

Praktische informatie & investering

Gun jij jezelf deze transformerende sessie? Meld je dan aan via onderstaande button. Ik antwoord je bericht binnen twee werkdagen met een intakeformulier. Daarna spreken we een datum & tijd af.

De sessie kan veel in beweging brengen en emoties losmaken. Een sessie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Na de sessie is het belangrijk om genoeg tijd en ruimte te hebben, dus plan geen afspraken in.

 

Liefdevolle investering in jezelf:  

€ 225,- 

(omgerekend € 65,- per uur)

Ook mogelijk om een traject te volgen van drie sessies t.w.v. € 650,-

 

Body Remembers Trauma Therapy ervaren zonder ademwerk?

Deze sessie duurt ongeveer 2 uur. Investering: € 125,-

Belangrijke informatie

Deze 1:1 sessie kan jou bevrijden van alle patronen, overtuigingen en blokkades. Het is heel belangrijk dat je dit jezelf gunt en dat je jezelf toestemming geeft om los te laten.

Ik zorg voor een veilige ruimte waarin je deze reis kan maken, maar jij bent degene die het doet.

Zonder jezelf kom je nergens. 

 

Durf jij je over te geven aan het lichaam en de adem?

Het lichaam en de adem laten je precies zien en voelen wat je op dat moment aan kunt en nodig hebt.

 

Deze techniek kan je gebruiken als zelfregulatie. Na een aantal sessies kan het zijn dat je de techniek geleerd hebt en weet het lichaam hoe het te werk moet gaan. Je krijgt hierdoor weer de regie in eigen handen en verbetert je gezondheid op zowel emotioneel, mentaal als fysiek niveau.

Waarom Tension Release & Breathwork Therapy helend werkt

 

Als je de ademhaling verandert, kun je jouw leven transformeren. 

❥ Je bereikt gemakkelijk een diepe meditatieve staat

❥ Je stapt als het ware uit je hoofd en in je lichaam

❥ Angst, stress en depressie worden verminderd

❥ Het zelfhelendvermogen wordt gestimuleerd

❥ Emoties en trauma's in je lichaam kunnen omhoog komen en veilig losgelaten worden

❥ Diepere verbinding met je geest & lichaam

❥ Zuurstof wordt efficiënter gebruikt

❥ Je geest wordt helder en kalm, waardoor er ruimte is voor inzicht

❥ Je hersenfunctie en geestkracht worden verbeterd

❥ Je bloedbaan en lymfestelsel worden gezuiverd

 

Hoe werkt deze techniek?

Deze techniek past het herstelmechanisme toe wat ons lichaam helpt om te ontladen. Bij dieren is dit heel normaal. Na een stressmoment schudden ze letterlijk de stress van zich af, maar wij mensen hebben geleerd om alles te onderdrukken. Hierdoor krijgen wij fysieke klachten, omdat stress en spanning in ons lichaam zit opgeslagen.

Met de Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) activeer je het natuurlijke reflexmechanisme om spanning los te laten. Spanning in de spieren wordt losgelaten door trillen of schudden en ons zenuwstelsel wordt gekalmeerd. 

Wat anderen delen over de ervaring

 

Ik vond het een hele fijne, bijzondere ervaring! Ik had geen verwachtingen van te voren, maar was wel een beetje bang dat ik heel erg verdrietig zou worden en erin zou blijven hangen. Je geeft vooraf aan de sessie duidelijke uitleg en gaf mij de ruimte er te zijn. Geen aandacht voor andere dingen, maar voor mij. Ik had geen idee dat mijn lichaam zo zou reageren, maar ik heb het goed kunnen laten gaan omdat het vertrouwd aanvoelde. Je wist ook precies te juiste woorden te zeggen waardoor er best wat getriggerd werd. Doordat je voordoet/ meedoet met o.a. ademen, geluid maken, stompen op de vloer, nodigt dat goed uit en helpt dat heel erg om je te laten gaan en je lichaam toe te staan om zich te openen. Ik denk regelmatig aan je woorden: je hart houdt van jou! Jij mag er zijn! 

~

Lieve Cato, ik wil je nogmaals enorm bedanken voor de BRTT en ademsessie laatst. Ik voelde dat dit de juiste volgende stap was, maar het heeft m'n verwachtingen overtroffen. Ik heb tijdens de sessie een enorm transformatie doorgemaakt; het voelde zo bevrijdend om me over te geven aan m'n lichaam en los te laten wat zo lang vast heeft gezeten. Ik vond het superfijn dat jij me door het proces heel begeleidde. Ik voelde me veilig om me over te geven aan m'n lijf en aan jou en ik vertrouwde je volledig. Je voelde goed aan wat ik nodig had, zei precies de juiste dingen en schreeuwde met me mee om me aan te moedigen om het eruit te laten. Ik voelde me enorm gedragen in het proces.

Na afloop voelde ik heel licht en krachtig; heel anders dan ik had verwacht eigenlijk. Het voelde alsof de sessie ruimte had vrijgemaakt voor m'n inner fire! Ik voelde zo ongelofelijk veel power, maar ook sensuele en creatieve energie. Het leek bijna alsof ik een ander persoon was; de dagen erna had ik ook een beetje moeite met de integratie, maar gelukkig kon ik altijd bij je terecht en hebben we een week later nog even gebeld. M'n leven sinds de sessie is veranderd: ik voel me vrijer dan ooit in m'n lichaam. Ik heb jaren lang last gehad van stuiptrekkingen, maar die heb ik nauwelijks meer (wat echt een wonder is na alles wat ik al heb geprobeerd). Daarnaast heeft m'n nieuwe krachtige houding al voor heel wat veranderingen gezorgd, bijv. op m'n werk.

Ik ben je enorm dankbaar voor dit alles. Je werk is zo ongelofelijk waardevol en ik kan het echt iedereen aanraden. Jij bent echt gemaakt hiervoor. Je bent een supergoede, rustige en krachtige spaceholder en ik weet zeker dat je nog heel veel moois gaat creëren ♥️✨

~

 

Hi lieve Cato, dank je wel voor gisteren! Het was echt bijzonder, voelde heel natuurlijk hoewel het een compleet nieuwe ervaring was. Ik had het eerlijk gezegd veel dramatischer/chaotischer verwacht en mentaal heel zwaar. Dat voelde het niet, mijn lichaam wist dankzij jouw begeleiding automatisch de weg. Je weet het precies te begeleiden op een manier die heel prettig is, ruimte geeft en vertrouwen. Ik heb echt het idee dat ik steeds meer mijn hele lichaam en gevoel leer kennen en daardoor het verleden en vastgeroest drama steeds meer als vanzelf vervliegt. Zo werkt het echt en jij speelt daar een grote belangrijke rol in! Vind het ook fijn dat we eerder ademsessies hadden gedaan. Daardoor kon ik me heel snel overgeven aan mijn lichaam (terwijl ik een half jaar geleden echt 100% een hoofd op pootjes was) en aan jouw begeleiding. Dat had ik eigenlijk niet van mezelf verwacht. Ben blij dat ik je heb mogen ontmoeten, dank je wel!

~

 

Cato is a wonderful breath, trauma & mindfulness coach. She integrates her knowledge of these different fields in her sessions. I've followed both 1:1 sessions as well as the group sessions, and each time they bring me into another dimension. We've worked on releasing trauma which was stored in my body (with BRTT and breath work), and also on getting more mindful and relaxed with different meditation and breathing techniques. Cato always knows how to create a safe environment for you, you can feel that she is doing this work with her heart and soul. Thank you so much for your lovely guidance Cato!

~

 

Ik heb een BRTT + ademsessie gedaan bij Cato en ik kan het enorm aanraden! Wat een transformatie in 3,5u. Cato is supergoed in wat ze doet: ze kan heel goed spaceholden en aanvoelen wat je nodig hebt. Ik voelde me veilig en gedragen in het proces.

~


Ik vond het heel fijn hoe ik werd ontvangen bij jou thuis. Ik vond het best spannend, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten, maar je legde alles heel duidelijk en rustig uit en nam echt de tijd voor me. Hierdoor ging ik er heel relaxed in. Ook de meditatie van tevoren vond ik heel fijn. Tijdens de trauma release kwam er zoveel los in m’n lichaam, je begeleiding hierin was echt heel fijn. Ik voelde me hierdoor heel veilig om me hierin los te laten gaan. Wat ik voelde tijdens de trauma release is iets wat ik zo lastig onder woorden kan brengen, omdat het zo bijzonder was. Het ging zo diep en ik kon een bepaald deel van mezelf raken, waarvan ik wist dat het ergens zat, maar ik hier zelf niet bij kon komen. Door jouw coaching hierin, kon ik dit gevoel helemaal aangaan en hier ben je echt heel dankbaar voor!! Na de trauma release voelde ik zo’n opluchting, dit was zo bijzonder om mee te maken. Ook hier was er zoveel ruimte om m’n ervaringen met je te delen en voelde ik me hierin heel veilig bij je. Ik vind het echt heel bijzonder wat er is gebeurt en hoe jij dit doet. Nogmaals heel erg bedankt liefje, ik waardeer jou en je werk echt heel erg!!!

~

Trauma Release

Tijdens een sessie kan het zijn dat onverwerkt trauma omhoog komt.

Trauma kan je zijn overkomen tijdens je geboorte, jeugd, ongelukken, operaties, maar ook wanneer je een dierbare hebt verloren, je ouders of jijzelf bent gaan scheiden, of dat jij of een dierbare langdurig ziek bent geweest. In zo'n situatie heb je geen ruimte om het te verwerken, waardoor je in een overlevingsstaat leeft (vluchten-vechten-bevriezen).

 

Trauma heeft bepaalde patronen, overtuigingen en blokkades gecreëerd om jou te beschermen. Als je in het verleden gekwetst bent, zal je ego een perceptie creëren die je beschermt, zodat je die pijn nooit meer hoeft te voelen. Als je bijvoorbeeld werd verteld dat je stil moest zijn en dat je als kind “te veel” was, kreeg je misschien het gevoel dat je je moest inhouden of je moest schamen om iets te zeggen. Je ego creëerde de overtuiging dat het niet veilig is om jezelf te zijn en dat je, om erbij te horen, moet voorkomen dat je je uitspreekt.

 

Je wordt belemmerd door deze patronen, overtuigingen en blokkades en het kan zijn dat je last krijgt van angststoornissen, stress, paniekaanvallen, depressie, burn-out, lichamelijke klachten en etc.

Het kan zijn dat je niet meer weet dat bepaalde gebeurtenissen een traumatisch effect hebben gehad op jou of dat je de gebeurtenissen helemaal niet meer kan herinneren, maar het lichaam herinnert.

 

Breathwork

"De adem weet hoe hij dieper moet gaan dan de geest."

Ademen lijkt zo eenvoudig. We doen het ongeveer 20.000 keer per dag zonder na te denken, maar tijdens een breathwork sessie kan je jezelf naar een nieuwe staat van bewustzijn brengen. De ademhaling is een krachtig hulpmiddel als je weet hoe je hem moet gebruiken

Het belang van ademen wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het automatisch gaat. Als je begrijpt hoe de ademhaling je systeem beïnvloedt, wordt het duidelijk waarom zowel Navy SEAL'S als yogi's de ademhaling intensief trainen.

Tijdens een breathwork sessie geef je jezelf toestemming om op een nieuwe manier met je lichaam te communiceren. Het lichaam begint te openen en je onderbewustzijn begint te spreken. Intense sensaties en gewaarwordingen, maar ook diepgewortelde trauma's en emoties kunnen naar de voorgrond komen.

Ervaar jij een van de onderstaande klachten?

Ervaar jij een van de onderstaande klachten?

Dan is deze sessie geschikt voor jou!

 

 • Hoofdpijn
 • Spierspanning
 • Verkramping
 • Piekeren
 • Somberheid
 • Concentratieproblemen
 • Onzekerheid
 • Bindingsangst
 • Faalangst
 • Burn-out
 • Depressie
 • Slecht functionerend immuunsysteem
 • Moeite met emoties uiten

Wil jij deze transformerende sessie ervaren?

Klaar om alles ruimte te geven en een nieuwe versie van jezelf te worden?