Ademcoach in Den Haag

Verander je adem, verander je leven

 

De ademhaling is een spiegel van hoe jij werkelijk in het leven staat. Ervaar jij het leven ten volste? Of word je beheerst door controle, stress of angst? Doorvoel jij je emoties of onderdruk je alles wat naar de oppervlakte komt?

Van hoofd naar hart

Van twijfels naar vertrouwen

Van angst en controle naar overgave

Van chaos naar rust

Van vermoeidheid naar bruisende energie

Van stagnatie naar transformatie

 

Voor wie

 

❥ Ben je overspannen of herstellend van een burn-out?

❥ Heb jij een benauwd gevoel door gejaagdheid, oppervlakkig of hoog ademhalen?

❥ Ervaar je angst of paniek?

❥ Loop je vast in je leven? Heb je veel twijfels? Vind je het lastig om voor je eigen geluk te kiezen?

❥ Zoek jij een manier om verbinding te maken met je innerlijke kind en oude wonden te helen?

❥ Vind je het moeilijk om emoties uiten of kan je ze niet beheersen?

❥ Verlang je naar rust, ontspanning en gewoon Zijn?

 

De bewust verbonden ademhaling

De verbonden ademhaling is een transformerende techniek die je begeleidt om oude pijnlijke stukken, stress, emoties en trauma's te doorvoelen en te transformeren. De pauzes tussen de in- en uitademing worden weggehaald en je hebt een continue stroming van de adem. Zo komt er steeds meer zuurstof in het lichaam en krijgt het een signaal om te gaan ontladen. 

 

Door meer en bewust te ademen, worden beperkte ademgebieden geopend en je energieniveau verhoogt. Alle cellen in het lichaam beginnen te vibreren en de energie in het lijf, ookwel levensenergie, kan weer moeiteloos bewegen. Het is een actieve vorm van ademen die gebruikt wordt om de wijsheid van het lichaam te activeren.

Het stelt je in staat om bewust te worden van de spanningen in het lichaam, de beperkende overtuigingen in je geest en de emotionele bagage die je met je meedraagt. En dan, met de kracht van de adem, kun je die blokkades verminderen, transformeren en uiteindelijk oplossen. Ademwerk helpt je om het bewustzijn te verruimen en dichterbij je kern te komen. De kern diep verborgen in jouw onderbuik.

 

In een veilige setting word je begeleid om dit met liefdevolle aandacht op te merken en toe te laten, zodat het jou vervolgens los laat. Het lost op, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe.

 

De sessie

In deze sessie wordt de kennis van mindfulness en ademwerk gecombineerd.

Het begint met een coachingsgesprek en een meditatie. We bespreken aandachtig jouw hulpvraag of onderzoeken in meditatie wat er op dit moment in jou leeft. Daarna begint de verbonden ademhaling en de integratiefase. Na de ademreis deel ik de ademanalyse die vol waardevolle informatie zit. Deze sessie duurt ongeveer 2 uur.

 

Tijdens een individuele sessie stem ik mij volledig op jou af, “lees" ik de ademhaling en begeleid ik de ademhaling om verder te openen. Door vol en ruim te blijven ademen krijgt het lichaam, en alles wat er in jou leeft, ruimte. Ik nodig de adem uit om laagje voor laagje geblokkeerde energie en oud zeer los te laten. Alles wat naar de oppervlakte komt, verwelkom je met aandacht, liefde en zachtheid. Het vraagt moed om door te ademen wanneer dit gebeurd, maar daar word je veilig in begeleid. Na een ademsessie ervaar je meer helderheid, (levens)energie, en een diep vertrouwen in het leven.

 

Van onderdrukken naar doorvoelen

Veel mensen ademen oppervlakkig en onbewust door het onderdrukken van emoties, langdurige stress en trauma.

Onderdrukken is een zelfbeschermingsmechanisme van het lichaam. Dit mechanisme was nodig toen je jezelf moest beschermen, maar op den duur werkt het je tegen. Het zorgt voor allerlei klachten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Je bent niet meer in contact met je gevoel, twijfelt veel waardoor je vast zit, ervaart chronische stress en/of onverklaarbare fysieke klachten, en leeft in een sleur. De energie die de adem je kan brengen, wordt geblokkeerd.

 

De adem is de poort naar je onderbewustzijn. Het  begeleidt je naar binnen en maakt het onbewuste, bewust. De ademhaling is belangrijk voor de verbinding met je geest, lichaam en ziel en het kan je helpen bij het oplossen van blokkades en het verwerken van trauma’s.

 

The most incredible thing about breathwork is that it truly allows you to become your own healer.


Wat brengt deze sessie jou?

❥ Het opent de beperkte ademgebieden en het verhoogt je energieniveau

❥ Het helpt je om in het hier en nu te leven

❥ Je staat meer in contact met je eigen kracht

❥ Je leert grenzen herkennen en deze te bewaken

❥ Zelfliefde en gevoel van eigenwaarde wordt versterkt

❥ Emoties, stress en/of trauma's worden verwerkt en losgelaten

❥ Je vindt gemakkelijker diepe rust en ervaart een verlicht gevoel

❥ Je ontwikkelt een dieper begrip van jezelf

❥ Het immuunsysteem krijgt een boost

 

Contra-indicaties

Val jij onder één van deze categorieën? Dan is ademwerk niet voor jou geschikt. Heb je vragen, stuur me dan gerust een berichtje. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts.

  • Chronische hyperventilatie
  • Aandoeningen aan organen
  • Verslaving drugs en alcohol
  • Ernstige astma. Lichte astma in bespreking
  • Epilepsie (voorgeschiedenis met aanvallen, stuur mij een bericht)
  • Bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
  • Onlangs een operatie ondergaan
  • Zwanger (zachtere ademsessie mogelijk)

De effecten op alle niveaus

Tijdens een sessie kan het zijn dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren

Fysiek

Onderdrukte emoties, onverwerkt trauma en stress wordt losgelaten, energieniveau wordt hoger, slaapproblemen worden verminderd, het lichaam ontgift zich beter, ademhalingsproblemen worden genezen, verbetering fysieke prestaties, gemakkelijk in de ontspannen staat komen.

Mentaal/emotioneel

Geheugen wordt sterker, je bent meer in verbinding met je gevoel, durft emoties te uiten, meer zelfvertrouwen, patronen worden sneller herkend en opgelost, zelfontwikkeling bekrachtigd, meer levensenergie, innerlijke vrede, meer ruimte om te leven in het Nu.

Spiritueel

Je leert beter voelen wie je bent, wat je wilt en wat je grenzen zijn. Je komt steeds dichterbij je ware Zelf! Van zoeken naar Zijn.

Wat anderen delen over hun ervaring


Jouw liefdevolle investering in jezelf

 

Privé sessie van 2.5 uur

t.w.v. € 166,-

 

Duo sessie van 2.5 uur

Samen met je vriend, vriendin, partner, dochter, zoon etc.

t.w.v. € 199,-

 

Wil jij meerdere sessies boeken? Laat mij dit van weten tijdens je aanmelding en ik neem contact met je op.

Het is een prachtige investering in jezelf!

 

Inbegrepen bij de sessie:

Thee of water, coaching, landingsmeditatie, inzichtskaart, intake/incheckmoment, ademsessie van 1 uur, nagesprek & ademmeditatie voor thuis.

Laten vergoeden door je werkgever

Het is mogelijk dit traject te laten vergoeden door jouw werkgever. Veel organisaties en bedrijven hebben een persoonlijk budget gereserveerd voor opleidingskosten, persoonlijke ontwikkeling en ziektepreventie. Informeer bij jouw werkgever of coaching daaronder valt en laat mij dit weten. Ik maak een factuur voor hen.

Ben jij ondernemer?

Mocht je ondernemer zijn, dan kan ik een factuur voor je opstellen. Deze kosten kan je afschrijven bij de belastingdienst.

 

Ademwerk combineren met

1 op 1 Cacao & Breathwork sessie

Cacao & ademwerk begeleiden jou in dit proces en hebben een prachtige wijsheid die je helpen om dichterbij jezelf te komen.

Cacao is het krachtige medicijn van de liefde. Een eeuwenoud medicijn dat gezien wordt als een hartopener en zorgt voor een diepe verbinding. Samen geniet je van de zachte energie, opent het je hartgebied en voel je meer verbinding met het lichaam.
De verbonden ademhaling is een hele effectieve en veilige techniek om adempatronen te herstellen en het energieniveau van het lichaam te verhogen. Je ademt alle ruimte in, waardoor naast emoties en spanning, ook kracht en vertrouwen loskomt. Deze vorm van ademen brengt je weer in je kracht en opent de liefde en dankbaarheid in jezelf.

Samenwerking van Verbonden Ademhaling en Cacao
Cacao en ademwerk is een zachte, maar toch krachtige samenwerking. Cacao opent het hart en geeft meer activatie in het lijf, en de adem creëert ruimte en opent het onderbewustzijn. Samen bewegen zij transformerend door het lichaam en begeleiden je in het toelaten, doorvoelen en loslaten.

 

Liefdevolle investering in jezelf:  


187,55 incl. btw

Inbegrepen: Thee/water, snacks, intentiekaart, meditaite, ademoefening, Cacao Ceremonie, verbonden ademhaling, integratie & coaching.

1 op 1 Body Remembers Trauma Therapy & Breathwork

Wat is Body Remembers Trauma Therapy? 

De BRTT wordt gecombineerd met de verbonden ademhaling. Deze sessie kan jou begeleiden in het loslaten van oude patronen, overtuigingen en blokkades.
 
Durf jij je over te geven aan het lichaam en de adem?
Het lichaam en de adem laten je precies zien en voelen wat je op dat moment aan kunt en nodig hebt.

De Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) is een vorm van lichaamswerk en een natuurlijke manier om te ontladen. Het ontladen van dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma. In het geval van stress, veranderingen of een traumatische ervaring gebeurt er van alles in het lichaam en kom je in een staat van vluchten-vechten-bevriezen. Deze staat wordt vanuit ons oerbrein, reptilian complex, ingegeven en is ons overlevingsmechanisme.

Vaak neem je niet de tijd om dit te verwerken. Je blijft maar doorgaan en onderdrukt alle gevoelens. Het lichaam wilt dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma verwerken en loslaten. Daar kan deze therapie in bijdragen.

Hoe werkt deze techniek?
Deze techniek past het herstelmechanisme toe wat ons lichaam helpt om te ontladen. Bij dieren is dit heel normaal. Na een stressmoment schudden ze letterlijk de stress van zich af, maar wij mensen hebben geleerd om alles te onderdrukken. Hierdoor krijgen wij fysieke klachten, omdat stress en spanning in ons lichaam zit opgeslagen.
Met de Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) activeer je het natuurlijke reflexmechanisme om spanning los te laten. Spanning in de spieren wordt losgelaten door trillen of schudden en ons zenuwstelsel wordt gekalmeerd. 

Kies bewust voor groei

Het is heel belangrijk dat je dit jezelf gunt en dat je jezelf toestemming geeft om los te laten. Ik zorg voor een veilige ruimte waarin je deze reis kan maken, maar jij bent degene die het doet. Zonder jezelf kom je nergens. 

Deze techniek kan je gebruiken als zelfregulatie. Na een aantal sessies kan het zijn dat je de techniek geleerd hebt en weet het lichaam hoe het te werk moet gaan. Je krijgt hierdoor weer de regie in eigen handen en verbetert je gezondheid op zowel emotioneel, mentaal als fysiek niveau.

 
De sessie kan veel in beweging brengen en emoties losmaken. Een sessie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Na de sessie is het belangrijk om genoeg tijd en ruimte te hebben, dus plan geen afspraken in.
 
Liefdevolle investering in jezelf:  


€ 225,- 
(omgerekend € 65,- per uur)
Ook mogelijk om een traject te volgen van drie sessies t.w.v. € 650,-

Lees hier meer over deze sessie.

Laat in het aanmeldformulier weten dat je deze sessie wilt combineren.


Wat anderen delen over hun ervaring

Waarom een traject?

Ademwerk is geen quickfix, dus daarom bied ik ook een traject aan van 4 tot 8 sessies. De meeste cliënten merken na 1 sessie dat het enorm geholpen heeft en voelen dat dit hun proces verder gaat helpen om van bepaalde klachten af te komen, zoals overspannenheid, burn-out of depressie. In een traject luister ik elke sessie opnieuw naar jouw unieke behoeften en creëer een op maat gemaakt coachingstraject om je te begeleiden met behulp van mindfulness en ademwerk.

 

Dit traject is de poort naar je onderbewustzijn. Het begeleidt je naar binnen en maakt het onbewuste, bewust. Elke sessie brengt je dieper in je proces en dichterbij jouw kern. Je durft elke sessie steeds meer te vertrouwen en je over te geven aan het onbekende. Een diep transformatieproces wordt in werking gezet. Je wordt je steeds bewuster van alle oude overtuigingen en patronen, je begint steeds meer te voelen en gaat in je kracht te staan. Er komt ruimte voor het nieuwe en bewust, gewenst gedrag wordt gecreëerd. 

 

Tijdens een traject wordt de relatie met jezelf zachter, betekenisvoller en krachtiger. Je begint je patronen te herkennen in het dagelijkse leven en échte verandering kan plaatsvinden. Door een traject te volgen ben je gecommitteerd groei en transformatie. Je kies bewust voor een betere, zachtere versie van jezelf. Daarnaast heb je na dit traject genoeg tools, inzichten en innerlijke kracht om ademwerk & mindfulness in je leven te integreren.

 

Wil jij meerdere sessies boeken? Laat mij dit van weten tijdens je aanmelding en ik neem contact met je op. Het is een prachtige investering in jezelf!