Ademcoach Den Haag

Verbonden adem

Verlang jij naar het gevoel van thuis bij jezelf?

Heb je therapieën en praten geprobeerd, maar het brengt je niet verder?

Ontdek de helende kracht van de verbonden adem. De adem leert je om weer te voelen en laat je zien waar je meer ruimte kan creëren in je leven, waar onderdrukte emoties, energie en trauma vast wordt gehouden in het lichaam, en welke overtuigingen je leven sturen. Met behulp van de adem kom je in beweging en laat het veilig los. Je begint het lichaam weer vertrouwen, adem voor adem. Het is een veilige manier om thuis te komen bij jezelf.

Voel jij dat het tijd wordt om voor jezelf te kiezen?

 

Van hoofd naar hart

Van twijfels naar vertrouwen

Van angst en controle naar overgave

Van chaos naar rust

Van vermoeidheid naar bruisende energie

Van stagnatie naar transformatie

 

De bewust verbonden adem

 

De adem is sterk verbonden met de emoties, gedachten en het lichaam. Door bewust verbonden te ademen, breng je het oorspronkelijke ademritme terug, waardoor onderdrukte emoties toegelaten kunnen worden en onverwerkte stress en trauma veilig het lichaam kan verlaten. Bij deze adem beginnen alle cellen in het lichaam te vibreren, en de energie in het lichaam, ook wel levensenergie genoemd, kan weer in beweging komen.

Het stelt je in staat bewust te worden van spanningen in het lichaam, beperkende overtuigingen in je geest en de emotionele bagage die je met je meedraagt. En dan, met de kracht van de adem, kun je die blokkades verminderen, transformeren en uiteindelijk oplossen.

In een veilige setting word je begeleid om dit met liefdevolle aandacht op te merken en toe te laten, zodat het jou vervolgens los laat. Het lost op, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe.

 


Voor wie

 

❥ Ben je overspannen of herstellend van een burn-out?

❥ Heb jij een benauwd gevoel door gejaagdheid, oppervlakkig of hoog ademhalen?

❥ Ervaar je angst of paniek?

❥ Loop je vast in je leven? Heb je veel twijfels? Vind je het lastig om voor je eigen geluk te kiezen?

❥ Zoek jij een manier om verbinding te maken met je innerlijke kind en oude wonden te helen?

❥ Vind je het moeilijk om emoties uiten of kan je ze niet beheersen?

❥ Verlang je naar rust, ontspanning en gewoon Zijn?


Van onderdrukken naar doorvoelen

Veel mensen ademen oppervlakkig en onbewust door het onderdrukken van emoties, langdurige stress en trauma.

Onderdrukken is een zelfbeschermingsmechanisme van het lichaam. Dit mechanisme was nodig toen je jezelf moest beschermen, maar op den duur werkt het je tegen. Het veroorzaakt diverse klachten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.  Je raakt het contact met je gevoel kwijt, twijfelt veel waardoor je vastloopt, ervaart chronische stress en/of onverklaarbare fysieke klachten, en leidt een leven in een sleur. De energie die de adem je kan brengen, wordt hierdoor geblokkeerd.

 

De adem fungeert als de poort naar je onderbewustzijn, leidt je naar binnen en maakt het onbewuste bewust. De ademhaling is van cruciaal belang voor de verbinding met je geest, lichaam en ziel, en het kan je ondersteunen bij het oplossen van blokkades en het verwerken van trauma's.

 

Ademwerk is geen quick fix

Houd er rekening mee dat deze therapie geen snelle oplossing biedt, maar een procesgerichte benadering is. Ik raad daarom altijd aan om meerdere sessies te ervaren, zodat je lichaam geleidelijk uit de overlevingsstaat kan komen. Je staat steeds meer open om je emoties toe te laten en echt te ontladen, zodat je ze eindelijk kunt loslaten!

Als je voelt dat een van deze sessies kunnen bijdragen aan jouw leven, aan jóuw stap voorwaarts, dan plan ik graag een afspraak met je in.


The most incredible thing about breathwork is that it truly allows you to become your own healer.

 

De sessie

Het begint met een coachingsgesprek en een meditatie. We bespreken aandachtig jouw hulpvraag en onderzoeken in meditatie wat er op dit moment in jou leeft. Daarna doen we een ademhalingsoefening die het zenuwstelsel kalmeert en je voorbereid op de actievere adem. Je warmt het lichaam op en begint dan met de verbonden adem en daarna is de integratiefase. Na de ademreis deel ik de ademanalyse die vol waardevolle informatie zit. Deze sessie duurt ongeveer 2 uur.

Tijdens een individuele sessie stem ik mij volledig op jou af, “lees" ik de adem en begeleid ik de adem om verder te openen. Door vol en ruim te blijven ademen krijgt het lichaam, en alles wat er in jou leeft, ruimte. Ik nodig de adem uit om laagje voor laagje geblokkeerde energie en oud zeer los te laten. Alles wat naar de oppervlakte komt, verwelkom je met aandacht, liefde en zachtheid. Het vraagt moed om door te ademen wanneer dit gebeurd, maar daar word je veilig in begeleid. Na een ademsessie ervaar je meer helderheid, (levens)energie, en een diep vertrouwen in het leven.

 

Ook is deze sessie te combineren met een Cacao Ceremonie. We drinken dan de cacao voor het ademwerk om meer verbinding te maken met jezelf. Met de cacao zijn we in staat om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam, en weer meer en meer terug te keren bij onszelf.


Wat brengt deze sessie jou?

❥ Het opent de beperkte ademgebieden en het verhoogt je energieniveau

❥ Het helpt je om in het hier en nu te leven

❥ Je staat meer in contact met je eigen kracht

❥ Je leert grenzen herkennen en deze te bewaken

❥ Zelfliefde en gevoel van eigenwaarde wordt versterkt

❥ Emoties, stress en/of trauma's worden verwerkt en losgelaten

❥ Je vindt gemakkelijker diepe rust en ervaart een verlicht gevoel

❥ Je ontwikkelt een dieper begrip van jezelf

❥ Het immuunsysteem krijgt een boost

 

Jouw liefdevolle investering in jezelf

 

Privé ademwerk sessie van 2 uur

t.w.v. € 166,-

 

Duo sessie van 2.5 uur

Samen met je vriend, vriendin, partner, dochter, zoon etc.

t.w.v. € 225,-

 

Wil jij meerdere sessies boeken? Laat mij dit van weten tijdens je aanmelding en ik neem contact met je op.

Het is een prachtige investering in jezelf!

 

Inbegrepen bij de sessie:

Thee of water, coaching, landingsmeditatie, inzichtskaart, intake/incheckmoment, ademsessie van 1 uur, nagesprek & ademmeditatie voor thuis.

 

Ademwerk met Cacao van 2.5 uur

187,55 incl. btw

Inbegrepen: Thee/water, snacks, intentiekaart, meditatie, ademoefening, Cacao Ceremonie, verbonden ademhaling, integratie & coaching.

Lees hier meer over deze cacao.

Laat in het aanmeldformulier weten dat je deze sessie wilt combineren.

Laten vergoeden door je werkgever

Het is mogelijk dit traject te laten vergoeden door jouw werkgever. Veel organisaties en bedrijven hebben een persoonlijk budget gereserveerd voor opleidingskosten, persoonlijke ontwikkeling en ziektepreventie. Informeer bij jouw werkgever of coaching daaronder valt en laat mij dit weten. Ik maak een factuur voor hen.

Ben jij ondernemer?

Mocht je ondernemer zijn, dan kan ik een factuur voor je opstellen. Deze kosten kan je afschrijven bij de belastingdienst.

 

Contra-indicaties

Val jij onder één van deze categorieën? Dan is ademwerk niet voor jou geschikt. Heb je vragen, stuur me dan gerust een berichtje. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts.

  • Chronische hyperventilatie
  • Aandoeningen aan organen
  • Verslaving drugs en alcohol
  • Ernstige astma. Lichte astma in bespreking
  • Epilepsie (voorgeschiedenis met aanvallen, stuur mij een bericht)
  • Bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
  • Onlangs een operatie ondergaan
  • Zwanger (zachtere ademsessie mogelijk)

De effecten op alle niveaus

Tijdens een sessie kan het zijn dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren

Fysiek

Onderdrukte emoties, onverwerkt trauma en stress wordt losgelaten, energieniveau wordt hoger, slaapproblemen worden verminderd, het lichaam ontgift zich beter, ademhalingsproblemen worden genezen, verbetering fysieke prestaties, gemakkelijk in de ontspannen staat komen.

Mentaal/emotioneel

Geheugen wordt sterker, je bent meer in verbinding met je gevoel, durft emoties te uiten, meer zelfvertrouwen, patronen worden sneller herkend en opgelost, zelfontwikkeling bekrachtigd, meer levensenergie, innerlijke vrede, meer ruimte om te leven in het Nu.

Spiritueel

Je leert beter voelen wie je bent, wat je wilt en wat je grenzen zijn. Je komt steeds dichterbij je ware Zelf! Van zoeken naar Zijn.


Wat anderen delen over hun ervaring


Ook te combineren met

Ademwerk & Cacao

Ook is deze sessie te combineren met een Cacao Ceremonie. We drinken de cacao voor het ademwerk. Cacao brengt je in een staat om te verbinden met de liefdevolle energie in je lichaam en hart, en laat je helder zien, voelen en ervaren wat er op de oppervlakte ligt. Het is een eeuwenoud medicijn dat gezien wordt als een hartopenend plantmedicijn.

Verbonden Ademhaling en Cacao
De adem in combinatie met cacao is een zachte uitnodiging om je hart te openen en je innerlijke wereld te verkennen. Terwijl je ademt, zak je steeds dieper in je lichaam en begeleidt de zachte energie van cacao je om weer thuis te komen bij jezelf.

Samen bewegen zij transformerend door het lichaam en begeleiden je in het toelaten, doorvoelen en loslaten.

 

Liefdevolle investering in jezelf


187,55 incl. btw

Inbegrepen: Thee/water, snacks, intentiekaart, meditaite, ademoefening, Cacao Ceremonie, verbonden ademhaling, integratie & coaching.

Lees hier meer over deze cacao.

Laat in het aanmeldformulier weten dat je deze sessie wilt combineren.


Body Remembers Trauma Therapy® & Breathwork

De BRTT® wordt gecombineerd met de verbonden ademhaling. Deze sessie kan jou begeleiden in het loslaten van oude patronen, overtuigingen en blokkades.

De Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een vorm van lichaamswerk en een natuurlijke manier om te ontladen. Het ontladen van dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma. In het geval van stress, veranderingen of een traumatische ervaring gebeurt er van alles in het lichaam en kom je in een staat van vluchten-vechten-bevriezen. Deze staat wordt vanuit ons oerbrein, reptilian complex, ingegeven en is ons overlevingsmechanisme. Vaak neem je niet de tijd om dit te verwerken. Je blijft maar doorgaan en onderdrukt alle gevoelens. Het lichaam wilt dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma verwerken en loslaten. Daar kan deze therapie in bijdragen.

 

Hoe werkt deze techniek?
Deze techniek past het herstelmechanisme toe wat ons lichaam helpt om te ontladen. Bij dieren is dit heel normaal. Na een stressmoment schudden ze letterlijk de stress van zich af, maar wij mensen hebben geleerd om alles te onderdrukken. Hierdoor krijgen wij fysieke klachten, omdat stress en spanning in ons lichaam zit opgeslagen.
Met de Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) activeer je het natuurlijke reflexmechanisme om spanning los te laten. Spanning in de spieren wordt losgelaten door trillen of schudden en ons zenuwstelsel wordt gekalmeerd. 

 

Kies bewust voor groei

Het is heel belangrijk dat je dit jezelf gunt en dat je jezelf toestemming geeft om los te laten. Ik zorg voor een veilige ruimte waarin je deze reis kan maken, maar jij bent degene die het doet. Zonder jezelf kom je nergens. Deze therapie kan je gebruiken als zelfregulatie. Na een aantal sessies kan het zijn dat je de techniek geleerd hebt en weet het lichaam hoe het te werk moet gaan. Je krijgt hierdoor weer de regie in eigen handen en verbetert je gezondheid op zowel emotioneel, mentaal als fysiek niveau.

 
De sessie kan veel in beweging brengen en emoties losmaken. Een sessie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Na de sessie is het belangrijk om genoeg tijd en ruimte te hebben, dus plan geen afspraken in.
 

Liefdevolle investering in jezelf


€ 225,- incl. btw

Ook mogelijk om een traject te volgen van drie sessies t.w.v. € 650,-

Lees hier meer over deze sessie.

Laat in het aanmeldformulier weten dat je deze sessie wilt combineren.


Wat anderen delen over hun ervaring

Waarom een traject?

Ademwerk is geen quickfix, dus daarom bied ik ook een traject aan van 4 tot 8 sessies. De meeste cliënten merken na 1 sessie dat het enorm geholpen heeft en voelen dat dit hun proces verder gaat helpen om van bepaalde klachten af te komen, zoals overspannenheid, burn-out of depressie. In een traject luister ik elke sessie opnieuw naar jouw unieke behoeften en creëer een op maat gemaakt coachingstraject om je te begeleiden met behulp van mindfulness en ademwerk.

 

Dit traject is de poort naar je onderbewustzijn. Het begeleidt je naar binnen en maakt het onbewuste, bewust. Elke sessie brengt je dieper in je proces en dichterbij jouw kern. Je durft elke sessie steeds meer te vertrouwen en je over te geven aan het onbekende. Een diep transformatieproces wordt in werking gezet. Je wordt je steeds bewuster van alle oude overtuigingen en patronen, je begint steeds meer te voelen en gaat in je kracht te staan. Er komt ruimte voor het nieuwe en bewust, gewenst gedrag wordt gecreëerd. 

 

Tijdens een traject wordt de relatie met jezelf zachter, betekenisvoller en krachtiger. Je begint je patronen te herkennen in het dagelijkse leven en échte verandering kan plaatsvinden. Door een traject te volgen ben je gecommitteerd groei en transformatie. Je kies bewust voor een betere, zachtere versie van jezelf. Daarnaast heb je na dit traject genoeg tools, inzichten en innerlijke kracht om ademwerk & mindfulness in je leven te integreren.

 

Wil jij meerdere sessies boeken? Laat mij dit van weten tijdens je aanmelding en ik neem contact met je op. Het is een prachtige investering in jezelf!