1:1 Traject - Sta in je kracht

Hoe dieper je duikt, hoe meer je ziet.

Heb jij behoefte om je weer vrij te voelen in het lichaam en beter te begrijpen waarom je doet wat je doet?

Wil jij het natuurlijke overlevingsmechanisme van het lichaam activeren en jezelf helen?

 

In 8 weken maak je een diepe reis naar binnen. Met behulp van de verbonden ademhaling en de Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) leer je steeds meer vertrouwen hebben in het lichaam. In een veilige setting wordt stress en spanning ontladen, worden emoties verwerkt en losgelaten en kan je onverwerkt trauma afmaken. Een prachtig cadeau voor jezelf!

Dit ben jij

❥ Je ervaart fysieke klachten

❥ Je hebt vaak piekerende gedachten, voelt vaak angst en/of paniek

❥ De ademhaling belemmert je

❥ Je loopt vast in je leven, zoekt naar purpose

❥ Je hebt behoefte aan verbinding met je diepste verlangens

❥ Je zoekt een manier om je vrij te voelen in je lichaam

❥ Je hebt moeite met emoties uiten of kan ze niet beheersen

❥ Je verlangt naar rust, ontspanning en gewoon Zijn

 

 

Wat ga je doen?

Dit traject is een combinatie van adem- en lichaamswerk. We behandelen verschillende ademoefeningen, maar de focus ligt op de Verbonden Ademhaling. Daarnaast ontvang je ook een Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) & Breathwork sessie. Deze therapie is een vorm van lichaamswerk en een natuurlijke manier om te ontladen. Het ontladen van dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma. In het geval van stress, veranderingen of een traumatische ervaring gebeurt er van alles in het lichaam en kom je in een staat van vluchten-vechten-bevriezen. Deze staat wordt vanuit ons oerbrein, reptilian complex, ingegeven en is ons overlevingsmechanisme.

Vaak neem je niet de tijd om dit te verwerken. Je blijft maar doorgaan en onderdrukt alle gevoelens. Het lichaam wilt dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma verwerken en loslaten. Daar begeleidt deze therapie je in.

Meer lezen over de therapie? Check het hier.

Laagje voor laagje

Ik begeleid je in dit proces en nodig je uit om laagje voor laagje geblokkeerde energie en oud zeer los te laten. Er komt steeds meer zuurstof in het lichaam, de beperkte ademgebieden worden geopend, je bindweefsel wordt soepeler en je energieniveau verhoogt. Alle cellen in het lichaam beginnen te vibreren en de energie in het lijf, levensenergie (chi), kan weer zuiver gaan stromen. Hierdoor worden blokkades, onderdrukte emoties, stress of trauma's losgemaakt en komt er het naar de oppervlakte. 

Alles wat naar de oppervlakte komt mag je verwelkomen met aandacht, liefde en zachtheid. Het vraagt moed om door te ademen wanneer dit gebeurt, maar daar begeleid ik je veilig in. Na een sessie ervaar je opluchting, meer helderheid, (levens)energie, en een diep vertrouwen in het leven.

 

 


Waarom een traject?

Met adem- en lichaamswerk geef je jezelf toestemming om op een nieuwe manier met je lichaam te communiceren, je energieniveau te verbeteren, emoties te verwerken of trauma’s op te lossen in het lichaam.

 

In een traject maak je een diepe reis door het onderbewustzijn.

Ik geloof niet in "quick fix", maar in een proces. Door een traject te volgen ben je gecommitteerd aan een helende reis met jezelf en activeer je het zelfhelend vermogen van het lichaam. Na dit traject heb je genoeg tools, inzichten en innerlijke kracht om ademwerk in je leven te integreren.

 

Wat brengt dit traject jou?

❥ De adem wordt je natuurlijke medicijn

❥ Je ontvangt waardevolle inzichten over jezelf en weet waar je verder mee aan de slag kan

❥ Je leert grenzen herkennen en deze te bewaken

❥ Zelfliefde en gevoel van eigenwaarde wordt versterkt

❥ Je ervaart een diepere connectie met je lichaam en geest

❥ Emoties, stress en/of trauma's worden verwerkt en losgelaten

❥ Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd

❥ Je weet beter samen te werken met jezelf

❥ Het opent de beperkte ademgebieden en het verhoogt je energieniveau

❥ Het immuunsysteem krijgt een boost

 

Ademwerk toepassen in je dagelijkse leven is een cadeau. Het opent de poort naar een bewuster en stabieler leven. Je leert beter voelen wie je bent, wat je wilt en wat je grenzen zijn.

Je komt steeds dichterbij je ware Zelf!


Trauma Release

Tijdens een sessie kan het zijn dat onverwerkt trauma omhoog komt.

Trauma kan je zijn overkomen tijdens je geboorte, jeugd, ongelukken, operaties, maar ook wanneer je een dierbare hebt verloren, je ouders of jijzelf bent gaan scheiden, of dat jij of een dierbare langdurig ziek bent geweest. In zo'n situatie heb je geen ruimte om het te verwerken, waardoor je in een overlevingsstaat leeft (vluchten-vechten-bevriezen).

 

Trauma heeft bepaalde patronen, overtuigingen en blokkades gecreëerd om jou te beschermen. Als je in het verleden gekwetst bent, zal je ego een perceptie creëren die je beschermt, zodat je die pijn nooit meer hoeft te voelen. Als je bijvoorbeeld werd verteld dat je stil moest zijn en dat je als kind “te veel” was, kreeg je misschien het gevoel dat je je moest inhouden of je moest schamen om iets te zeggen. Je ego creëerde de overtuiging dat het niet veilig is om jezelf te zijn en dat je, om erbij te horen, moet voorkomen dat je je uitspreekt.

 

Je wordt belemmerd door deze patronen, overtuigingen en blokkades en het kan zijn dat je last krijgt van angststoornissen, stress, paniekaanvallen, depressie, burn-out, lichamelijke klachten en etc.

Het kan zijn dat je niet meer weet dat bepaalde gebeurtenissen een traumatisch effect hebben gehad op jou of dat je de gebeurtenissen helemaal niet meer kan herinneren, maar het lichaam herinnert.

 

Breathwork

"De adem weet hoe hij dieper moet gaan dan de geest."

Ademen lijkt zo eenvoudig. We doen het ongeveer 20.000 keer per dag zonder na te denken, maar tijdens een breathwork sessie kan je jezelf naar een nieuwe staat van bewustzijn brengen. De ademhaling is een krachtig hulpmiddel als je weet hoe je hem moet gebruiken

Het belang van ademen wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het automatisch gaat. Als je begrijpt hoe de ademhaling je systeem beïnvloedt, wordt het duidelijk waarom zowel Navy SEAL'S als yogi's de ademhaling intensief trainen.

Tijdens een breathwork sessie geef je jezelf toestemming om op een nieuwe manier met je lichaam te communiceren. Het lichaam begint te openen en je onderbewustzijn begint te spreken. Intense sensaties en gewaarwordingen, maar ook diepgewortelde trauma's en emoties kunnen naar de voorgrond komen.

Ervaar jij een van de onderstaande klachten?

Ervaar jij een van de onderstaande klachten?

Dan is deze sessie geschikt voor jou!

 

 • Hoofdpijn
 • Spierspanning
 • Verkramping
 • Piekeren
 • Somberheid
 • Concentratieproblemen
 • Onzekerheid
 • Bindingsangst
 • Faalangst
 • Burn-out
 • Depressie
 • Slecht functionerend immuunsysteem
 • Moeite met emoties uiten

Praktische informatie & investering

Tijdens de sessie begeleid ik je in verschillende ademtechnieken, waaronder de bewust verbonden ademhaling. Daarnaast ontvang je ook een Body Remember Trauma Therapy & Breathwork sessie. Deze therapie is herstelt je disbalans en brengt je veilig teug in je lichaam.

Wat kan je verwachten?

 • Intake digitaal
  • Wat is je intentie, hulpvraag of reden van komst?
 • 3 sessies met de Verbonden Ademhaling
  • Duur: 2 - 2,5 uur
 • 1 Body Remember Trauma Therapy & Breathwork sessie
  • Duur: 3,5 uur
  • Ik adviseer je om minimaal 2 weken tussen de sessies in te plannen zodat er genoeg ruimte tussen zit om alles te integeren.
 • Een 8-weeks werkboek met ademoefeningen en thuisopdrachten
 • Reflectiegesprek digitaal
  • Hoe kijk je terug en wat neem je mee?

 

Inbegrepen bij elke sessie:

Thee of water, samengestelde muziek, landingsmeditatie, inzichtskaart, intake/incheckmoment, ademsessie van 1 uur, snacks, nagesprek & ademmeditatie voor thuis.

 

Investering: € 675,00

 

Het is mogelijk om dit in twee delen te betalen, bij de boeking betaal je 25% en 7 dagen vóór de eerste sessie 75%.

Laten vergoeden door je werkgever

Veel bedrijven hebben een persoonlijk budget gereserveerd voor opleidingskosten, persoonlijke ontwikkeling en ziektepreventie. Informeer bij jouw werkgever of coaching daaronder valt.

Mocht je ondernemer zijn, dan kan ik een factuur voor je opstellen.

 


Wat anderen delen over de sessie

 
Ik wil je nogmaals even bedanken voor de ademsessie. Het was zo bijzonder! Voorafgaand was ik heel benieuwd en een beetje zenuwachtig, maar vanaf het moment dat je er was voelde ik me meteen op mijn gemak. Je legde alles heel fijn en duidelijk uit zodat ik wist wat ik kon verwachten, voordat we begonnen deden we een fijne meditatie en een dans. Ik kon me volledig laten gaan en dat voelt zo fijn! Tijdens de ademsessie ervaarde ik zoveel emoties, verdriet, woede, blijdschap en trots. Het is zo bijzonder dat adem dit allemaal kan losmaken. In het begin merkte ik veel weerstand, maar door jouw hulp en begeleiding is het me gelukt om daardoorheen te komen. Het was alsof er een vloedgolf van emoties over me heen kwam, maar door te tonen kon ik dit er echt uit laten. Hierna ervaarde ik zoveel trots en blijdschap en de affirmaties die jij zei kwamen zo binnen. Ik ben nog steeds aan het nagenieten en ben zo blij dat ik dit heb mogen ervaren ❤️
~

Wat was dit mega bijzonder om mee te maken. Niet gedacht dat er zo veel los zou komen, en dit is nog maar het topje van de ijsberg hoe lieve Cato dit mij vertelde. Zo veel passie voor haar werk, wat ze goed weet over te brengen en over weet te vertellen. Ik had de sessie met niemand anders willen doen als met Cato. Ze voelde mij zo goed aan, wist precies het juiste te zeggen en te doen. Gaf mij steun en troost wanneer dat nodig was wat ik als heel fijn en veilig heb ervaren. Bizar wat de ademhaling wel niet kan doen, en bij mij lukte dat door de fijne begeleiding van Cato. Onwijs bedank lieve Cato voor deze bijzondere ervaring. Kan niet wachten om weer een sessie te doen om zo alles nog meer los te laten komen. Cato heeft mij het vertrouwen gegeven dat het oké is dat het niet allemaal in 1 x gelijk lukt. Stap voor stap. Na de sessie voelde ik mij letterlijk lichter, krachtiger en meer happy.
Nogmaals bedankt!

~

Ik kom al jaren bij Cato voor verschillende dingen: meditaties, cacao cirkels, reiki, een retraite en vandaag voor het eerst een ademsessie. Ik had hier zelf nog geen ervaring mee en Cato legt duidelijk en rustig van tevoren uit wat de bedoeling is. Ik vond het heel bijzonder om te mogen ervaren wat de adem allemaal kan doen en hoe Cato mij hierin begeleidde. Na afloop deelde Cato haar observaties en tips met mij. Dit was heel treffend en zeker niet mijn laatste ademsessie met Cato!

 

 

De effecten op alle niveaus

Tijdens een sessie kan het zijn dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren

Fysiek

Onderdrukte emoties, onverwerkt trauma en stress wordt losgelaten, energieniveau wordt hoger, slaapproblemen worden verminderd, het lichaam ontgift zich beter, ademhalingsproblemen worden genezen, verbetering fysieke prestaties, gemakkelijk in de ontspannen staat komen.

Mentaal/emotioneel

Geheugen wordt sterker, je bent meer in verbinding met je gevoel, durft emoties te uiten, meer zelfvertrouwen, patronen worden sneller herkend en opgelost, zelfontwikkeling bekrachtigd, meer levensenergie, innerlijke vrede, meer ruimte om te leven in het Nu.

Spiritueel

Je leert beter voelen wie je bent, wat je wilt en wat je grenzen zijn. Je komt steeds dichterbij je ware Zelf! Van zoeken naar Zijn.

Contra-indicaties

Val jij onder één van deze categorieën? Dan is ademwerk niet voor jou geschikt. Heb je vragen, stuur me dan gerust een berichtje. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts.

 • Zwanger
 • Chronische hyperventilatie
 • Aandoeningen aan organen
 • Verslaving drugs en alcohol
 • Ernstige astma. Lichte astma in bespreking
 • Epilepsie (voorgeschiedenis met aanvallen, stuur mij een bericht)
 • Bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
 • Onlangs een operatie ondergaan