The Cacao Circle in Den Haag

1 augustus

 

EEN REIS DIEP IN JE HART

Verlang jij naar een veilige ruimte waar je toe mag laten wat er in jou leeft? Wil jij de tijd nemen om weer volledig in contact te komen met je hart?

Ervaar de kracht van cacao en open je hart. Dit is de plek waar je volledig jezelf mag zijn en veilig je gevoelens mag ervaren, erkennen en loslaten. 

Open je hart en geniet van Zijn.

 


Ben jij dit?

 

❥ Je hebt interesse in de kracht van Cacao en de adem

❥ Je hebt behoefte aan een avond voor jezelf

❥ Je maakt weinig ruimte voor ontspanning

❥ Je bent opzoek naar een manier om met jezelf te verbinden

❥ Je wilt je creativiteit weer laten stromen

❥ Je wilt vastgezette energieën in lichaam en geest loslaten

❥ Je zoekt een veilige omgeving om jezelf te zijn

❥ Je wilt genieten van zijn

 

De cirkel

Deze Cacao Cirkel is een prachtige manier om met elkaar te verbinden, naar je hart te leren luisteren, vanuit openheid en liefde je verhaal te delen en naar anderen te luisteren. We hebben elkaar nodig in dit proces. In de tijd van Nu zijn we vergeten dat we hulp mogen vragen, voelen we ons te veel als we iets willen delen of voelen we ons niet gehoord. Daar mag verandering in komen.

Ik sta voor openheid, veiligheid en eenheid. Deze avond mag jij delen wat er op je hart ligt en wordt er zonder oordeel geluisterd en gespiegeld. Je bent veilig op deze plek om te zijn wie je werkelijk bent. In een cirkel zijn we allemaal gelijk. Vanuit deze energie mogen we elkaar bekrachtigen en supporten. We're all alone in this together!

 

Deze avond genieten we van meditatie & visualisatie, ademoefeningen, muziek en meer.

 

Je mag gewoon Zijn & genieten met wat is.

Cacao opent je hart, bekrachtigd het vertrouwen en heelt diepe wonden.

Cacao is het krachtige medicijn van de liefde. Een eeuwenoud medicijn dat gezien wordt als een hartopener en zorgt voor een diepe verbinding. Transformeer, verzacht, laat toe en open. Richt je aandacht naar binnen en bevrijd jezelf van belemmerende gedachten, onbewuste patronen en emotionele bagage. 

Mooi mens, ben jij klaar om voor jezelf te kiezen? Nu en voor altijd?

 

Tijd om te verstillen en te verzachten

Deze avond mag je uit de sneltrein van het leven stappen en gewoon even Zijn. In het dagelijkse leven streven we continu naar meer, beter, anders, het is nooit genoeg. Het is tijd om weer verbinding te maken met je lichaam en hart, zodat jij vanuit deze plek je leven mag leven. Dit doe je zowel voor jezelf als voor het collectief. We hebben namelijk meer mensen nodig die leven vanuit het hart en minder vanuit het hoofd.

Op deze avond wordt er genoeg ruimte gecreëerd voor inzicht, helderheid en rust. Cacao geeft je precies wat je nodig hebt in dat moment. Het laat je voelen en zien dat je genoeg bent. Geef jezelf deze avond cadeau. Je verdient het!

 

Tijd: 19:00 - 22:00 uur

Locatie: Den Haag

 

Data:

  • Donderdag 1 augustus 2024 - Nieuwe Maan Cacao Circle
  • Dinsdag 3 september 2024 - Nieuwe Maan Cacao Circle

Huur mij in voor een Cacao Circle met je dierbaren

Meer informatie lees je hier

Hoe mooi zou het zijn als jij een Cacao Ceremonie samen met al je dierbaren kan ervaren? Een nieuwe manier om met jezelf en elkaar te verbinden en écht naar elkaar te luisteren? Samen een fijn momentje om te ontspannen en het hart te openen.

Een hartopenende Cacao Ceremonie voor je verjaardag, babyblessing, bachelor/bachelorette, of om samen met elkaar te verbinden en het hart te openen. Ik organiseer het graag voor je!

Mijn starttarief is 250 euro voor 5 personen, omgerekend 50 euro per persoon.

Voor elke extra persoon bereken is 15 euro extra.

Inbegrepen bij de prijs:

• Tijdsduur 3.5 uur
• Meditatie voor inzicht
• De Cacao Ceremonie met cacao, movements, ademoefeningen en integratie.
• creatieve opdracht na de ceremonie
• snacks

Wil jij hier meer over weten of gelijk een afspraak maken? Mail dan naar info@genietvanzijn.nl


Ervaring van anderen

 


Wat is Cacao?

Cacao drinken in een ceremonie bestaat al duizenden jaren (eerste sporen gevonden 5300 voor Christus in Equador) en is afkomstig van de Maya's en Azteken in Midden- en Zuid-Amerika. Cacao wordt gezien als een geschenk van de goden (Latijn - Theobroma wat food of the gods betekent). Je stapt uit het hoofd en in het lichaam. Cacao wordt gezien als medicijn dat ons helpt te helen en te transformeren.

 

Cacao is 100 % puur zonder extra toevoegingen, dus het heeft niets te maken met "warme chocolademelk" zoals we die kennen. In de productie van chocolade gaat zo'n 90% van de helende werking verloren. Ook is de cacao waar ik mee werk gemaakt in respect voor de natuur.

 

Stoffen in cacao

  • Happy Body: Het bevat enorm veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Dit heeft ons lichaam hard nodig en draagt bij aan onze gezondheid. Door het hoge level aan antioxidanten wordt de bloeddruk verlaagd, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Antioxidanten zijn boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).
  • Natural energy boost: Cacao bevat ook Theobromine – een stof waarvan ons brein en lichaam wordt gestimuleerd. Het hart wordt gestimuleerd, de bloedvaten verwijden en de bloeddruk verlaagt. Onze bloedvaten worden letterlijk wijder, waardoor de doorbloeding verhoogt van ons lichaam, inclusief onze hersenen. Het bloed stroomt zuiverder door ons lichaam. De bloeddruk en cholesterol daalt en je kan meer verbinding voelen met je lijf. Theobromine geeft het lichaam lange en zachte energie die het kan behouden zonder een "crash" te ervaren op een later moment (zoals koffie).
  • Happy hormones: Naast lichamelijke gemakken heeft cacao ook een werking op onze gemoedstoestand. Het is namelijk in staat om de endorfine van het lichaam te regelen. Endorfine geeft ons aangenaam gevoel, een gevoel van voldoening en bevrediging.

 

Om verwarring te voorkomen: cacao heeft niet hetzelfde effect als (verslavende) genotsmiddelen die mogelijk schadelijk voor lichaam en geest kunnen zijn. Cacao is volledig natuurlijk en is niet schadelijk. 

 

 

Ga jij met mij mee op reis mooi mens?

 

Contra-indicaties

Deelname aan een cacao ceremonie is niet aan te raden als je:

  • een overgevoeligheid hebt voor cacao of cafeïne;
  • bepaalde medicatie gebruikt zoals; antipsychotica, hartmedicatie en medicatie tegen een hoge en/of lage bloeddruk.
  • Hart conditie Raadpleeg een arts voordat u cacao gebruikt en begin ook met een lagere dosis (15-20 g).
  • Hoge bloeddruk Raadpleeg een arts voordat u cacao gebruikt en begin ook met een lagere dosis (15-20 g).
  • Lage bloeddruk Raadpleeg een arts voordat u cacao gebruikt en begin ook met een lagere dosis (15-20 g).

Raadpleeg indien nodig je huisarts voor advies. Neem bij medicijngebruik vooraf contact met mij op, dan kunnen we het een en ander bespreken.

Deelname is geheel vrijwillig en op eigen risico.

Kan je meedoen als je zwanger bent?

Ja, je kan cacao drinken als je zwanger bent. Maar niet te veel, het kan je baby activeren of misschien misselijkheid veroorzaken. Voor mensen die niet bekend zijn met het drinken van cacao adviseer ik te beginnen met een paar slokjes (en niet de gehele portie).

Je kunt dus gewoon meedoen met de cacao ceremonie als je zwanger bent.

Ik adviseer een lagere dosis of bij twijfel geen cacao in het derde trimester. Omdat onderzoek ontbreekt, willen ik aan de veilige kant blijven.

Cacao en antidepressiva

Slik je antidepressiva?

Als je MAO/SSRI gebaseerde antidepressiva gebruikt, kan er een contra-indicatie zijn voor cacao/chocolade. In dat geval wordt een lagere dosis geadviseerd. De MAO-remmer in cacao kan hoofdpijn veroorzaken en als dit gebeurt is het het beste om voldoende water te drinken.

Met name tryptofaan, een type MAO-remmer dat een voorloper is van serotonine, wordt door sommigen aangehaald als een
mogelijke contra-indicatie. Het onderzoek naar deze interactie is minimaal, maar studies naar zowel de hoeveelheden tryptofaan in chocolade als hoe dat het 'serotoninesyndroom' zou kunnen veroorzaken, duiden niet op een probleem. Voor de zekerheid raad ik je echter aan voor degenen die SSRI's gebruiken, met je arts en/of apotheker te overleggen over hogere doses cacao en te overwegen om met lage doses te beginnen.


Let op: ik ben geen dokter. Ik raad je aan om dan wat minder cacao te drinken op deze avond en vooral aan te voelen wat oké voor je voelt. Het is een zacht en veilig product, maar vraag bij twijfel advies aan een arts.

 

Is cacao psychedelisch?

Nee, cacao is niet hallucinogeen, maar heeft wel psychoactieve effecten. Het verbetert je stemming, focus en creatieve flow.

 

Boek je liever een 1-op-1 sessie met Cacao? Klik dan hier