Body Remembers Trauma Therapy & Breathwork

BRTT®

Your body remembers everything 

Wil jij het lichaam beter leren begrijpen?

Ben jij klaar met het onderdrukken van alle emoties en stress?

Vind je ook niet dat het tijd wordt voor een vrijer leven?

 

Deze sessie(s) zijn voor jou als je:

❥ het moeilijk vindt om bepaalde emoties te uiten

❥ klaar bent om jezelf en je lichaam te bevrijden van alle onverwerkte trauma's

❥ terugkerend in een burn-out terecht bent gekomen en iets nieuws wilt proberen

❥ opzoek bent naar diepe heling

❥ verbinding wilt maken met je innerlijke kind

❥ altijd in hetzelfde patroon terecht komt op het gebied van relaties, werk, familie e.d.

❥ benieuwd bent naar de kracht van het lichaam

Wat is Body Remembers Trauma Therapy? 

 

De Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) is een vorm van lichaamswerk en een natuurlijke manier om te ontladen. Het ontladen van dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma. In het geval van stress, veranderingen of een traumatische ervaring gebeurt er van alles in het lichaam en kom je in een staat van vluchten-vechten-bevriezen. Deze staat wordt vanuit ons oerbrein, reptilian complex, ingegeven en is ons overlevingsmechanisme.

Vaak neem je niet de tijd om dit te verwerken. Je blijft maar doorgaan en onderdrukt alle gevoelens. Het lichaam wilt dagelijkse stress, prikkels, emoties, spanning en trauma verwerken en loslaten. Daar kan deze therapie in bijdragen.

 

Belangrijke informatie

Deze 1:1 sessie kan jou bevrijden van alle patronen, overtuigingen en blokkades. Het is heel belangrijk dat je dit jezelf gunt en dat je jezelf toestemming geeft om los te laten.

Ik zorg voor een veilige ruimte waarin je deze reis kan maken, maar jij bent degene die het doet.

Zonder jezelf kom je nergens. 

 

Durf jij je over te geven aan het lichaam en de adem?

Het lichaam en de adem laten je precies zien en voelen wat je op dat moment aan kunt en nodig hebt.

 

Deze techniek kan je gebruiken als zelfregulatie. Na een aantal sessies kan het zijn dat je de techniek geleerd hebt en weet het lichaam hoe het te werk moet gaan. Je krijgt hierdoor weer de regie in eigen handen en verbetert je gezondheid op zowel emotioneel, mentaal als fysiek niveau.

Praktische informatie & investering

Gun jij jezelf deze transformerende sessie? Meld je dan aan via onderstaande button. Ik antwoord je bericht binnen twee werkdagen met een intakeformulier. Daarna spreken we een datum & tijd af.

De sessie kan veel in beweging brengen en emoties losmaken. Een sessie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Na de sessie is het belangrijk om genoeg tijd en ruimte te hebben, dus plan geen afspraken in.

 

Liefdevolle investering in jezelf:  

€ 225,- 

(omgerekend € 65,- per uur)

Ook mogelijk om een traject te volgen van drie sessies t.w.v. € 650,-

 

Body Remembers Trauma Therapy ervaren zonder ademwerk?

Deze sessie duurt ongeveer 2 uur. Investering: € 125,-

Waarom Trauma Release & Breathwork helend werkt

 

Als je de ademhaling verandert, kun je jouw leven transformeren. 

❥ Je bereikt gemakkelijk een diepe meditatieve staat

❥ Je stapt als het ware uit je hoofd en in je lichaam

❥ Angst, stress en depressie worden verminderd

❥ Het zelfhelendvermogen wordt gestimuleerd

❥ Emoties en trauma's in je lichaam kunnen omhoog komen en veilig losgelaten worden

❥ Diepere verbinding met je geest & lichaam

❥ Zuurstof wordt efficiënter gebruikt

❥ Je geest wordt helder en kalm, waardoor er ruimte is voor inzicht

❥ Je hersenfunctie en geestkracht worden verbeterd

❥ Je bloedbaan en lymfestelsel worden gezuiverd

 

Hoe werkt deze techniek?

Deze techniek past het herstelmechanisme toe wat ons lichaam helpt om te ontladen. Bij dieren is dit heel normaal. Na een stressmoment schudden ze letterlijk de stress van zich af, maar wij mensen hebben geleerd om alles te onderdrukken. Hierdoor krijgen wij fysieke klachten, omdat stress en spanning in ons lichaam zit opgeslagen.

Met de Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) activeer je het natuurlijke reflexmechanisme om spanning los te laten. Spanning in de spieren wordt losgelaten door trillen of schudden en ons zenuwstelsel wordt gekalmeerd. 

Wat anderen delen over de ervaring


Ik vond het heel fijn hoe ik werd ontvangen bij jou thuis. Ik vond het best spannend, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten, maar je legde alles heel duidelijk en rustig uit en nam echt de tijd voor me. Hierdoor ging ik er heel relaxed in. Ook de meditatie van tevoren vond ik heel fijn. Tijdens de trauma release kwam er zoveel los in m’n lichaam, je begeleiding hierin was echt heel fijn. Ik voelde me hierdoor heel veilig om me hierin los te laten gaan. Wat ik voelde tijdens de trauma release is iets wat ik zo lastig onder woorden kan brengen, omdat het zo bijzonder was. Het ging zo diep en ik kon een bepaald deel van mezelf raken, waarvan ik wist dat het ergens zat, maar ik hier zelf niet bij kon komen. Door jouw coaching hierin, kon ik dit gevoel helemaal aangaan en hier ben je echt heel dankbaar voor!! Na de trauma release voelde ik zo’n opluchting, dit was zo bijzonder om mee te maken. Ook hier was er zoveel ruimte om m’n ervaringen met je te delen en voelde ik me hierin heel veilig bij je. Ik vind het echt heel bijzonder wat er is gebeurt en hoe jij dit doet. Nogmaals heel erg bedankt liefje, ik waardeer jou en je werk echt heel erg!!!

~

 

Wat was dit mega bijzonder om mee te maken. Niet gedacht dat er zo veel los zou komen, en dit is nog maar het topje van de ijsberg hoe lieve Cato dit mij vertelde. Zo veel passie voor haar werk, wat ze goed weet over te brengen en over weet te vertellen. Ik had de sessie met niemand anders willen doen als met Cato. Ze voelde mij zo goed aan, wist precies het juiste te zeggen en te doen. Gaf mij steun en troost wanneer dat nodig was wat ik als heel fijn en veilig heb ervaren. Bizar wat de ademhaling wel niet kan doen, en bij mij lukte dat door de fijne begeleiding van Cato. Onwijs bedank lieve Cato voor deze bijzondere ervaring. Kan niet wachten om weer een sessie te doen om zo alles nog meer los te laten komen. Cato heeft mij het vertrouwen gegeven dat het oké is dat het niet allemaal in 1 x gelijk lukt. Stap voor stap. Na de sessie voelde ik mij letterlijk lichter, krachtiger en meer happy.
Nogmaals bedankt!!!

~

 

Was gaaf om mij in mijn eerste ademsessie door Cato te laten leiden. Cato heeft een zeer vriendelijke en geïnteresseerde uitstraling waardoor ik me erg op mijn gemak voelde. De sessie heb ik als intens ervaren, er gebeurde veel meer in mijn lichaam dan ik me voorheen had voorgesteld en het was een interessante ervaring om lager in mijn bewustzijnsniveau weg te zakken. Dit ritueel is zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar. Ben benieuwd wat de volgende sessie mij gaat brengen.

Trauma Release

Tijdens een sessie kan het zijn dat onverwerkt trauma omhoog komt.

Trauma kan je zijn overkomen tijdens je geboorte, jeugd, ongelukken, operaties, maar ook wanneer je een dierbare hebt verloren, je ouders of jijzelf bent gaan scheiden, of dat jij of een dierbare langdurig ziek bent geweest. In zo'n situatie heb je geen ruimte om het te verwerken, waardoor je in een overlevingsstaat leeft (vluchten-vechten-bevriezen).

 

Trauma heeft bepaalde patronen, overtuigingen en blokkades gecreëerd om jou te beschermen. Als je in het verleden gekwetst bent, zal je ego een perceptie creëren die je beschermt, zodat je die pijn nooit meer hoeft te voelen. Als je bijvoorbeeld werd verteld dat je stil moest zijn en dat je als kind “te veel” was, kreeg je misschien het gevoel dat je je moest inhouden of je moest schamen om iets te zeggen. Je ego creëerde de overtuiging dat het niet veilig is om jezelf te zijn en dat je, om erbij te horen, moet voorkomen dat je je uitspreekt.

 

Je wordt belemmerd door deze patronen, overtuigingen en blokkades en het kan zijn dat je last krijgt van angststoornissen, stress, paniekaanvallen, depressie, burn-out, lichamelijke klachten en etc.

Het kan zijn dat je niet meer weet dat bepaalde gebeurtenissen een traumatisch effect hebben gehad op jou of dat je de gebeurtenissen helemaal niet meer kan herinneren, maar het lichaam herinnert.

 

Breathwork

"De adem weet hoe hij dieper moet gaan dan de geest."

Ademen lijkt zo eenvoudig. We doen het ongeveer 20.000 keer per dag zonder na te denken, maar tijdens een breathwork sessie kan je jezelf naar een nieuwe staat van bewustzijn brengen. De ademhaling is een krachtig hulpmiddel als je weet hoe je hem moet gebruiken

Het belang van ademen wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het automatisch gaat. Als je begrijpt hoe de ademhaling je systeem beïnvloedt, wordt het duidelijk waarom zowel Navy SEAL'S als yogi's de ademhaling intensief trainen.

Tijdens een breathwork sessie geef je jezelf toestemming om op een nieuwe manier met je lichaam te communiceren. Het lichaam begint te openen en je onderbewustzijn begint te spreken. Intense sensaties en gewaarwordingen, maar ook diepgewortelde trauma's en emoties kunnen naar de voorgrond komen.

Ervaar jij een van de onderstaande klachten?

Ervaar jij een van de onderstaande klachten?

Dan is deze sessie geschikt voor jou!

 

 • Hoofdpijn
 • Spierspanning
 • Verkramping
 • Piekeren
 • Somberheid
 • Concentratieproblemen
 • Onzekerheid
 • Bindingsangst
 • Faalangst
 • Burn-out
 • Depressie
 • Slecht functionerend immuunsysteem
 • Moeite met emoties uiten

Wil jij deze transformerende sessie ervaren?

Klaar om alles ruimte te geven en een nieuwe versie van jezelf te worden?