Reikibehandeling

Wat is Reiki

Reiki is een Japans woord afkomstig van 'ki', de energie die al het leven in stand houdt. De letterlijke vertaling is 'de kracht van de zon'. Het is een vorm van energieoverdracht, wat effect heeft op zowel lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. 

Reiki kan je ondersteunen om het onbewuste, bewust te maken. Vanaf de geboorte tot Nu hebben we onbewust blokkades om ons heen gebouwd ter zelfbescherming. Tijdens een Reiki behandeling kan het zijn dat blokkades worden losgelaten en opgeruimd. Dit verschilt echter per behandeling en wat er op dat moment bij jou omhoog komt. 

 

De behandeling

Reiki is een alternatieve behandelmethode (oorspronkelijk uit Japan) waar met behulp van handopleggingen de universele levensenergie van mij naar de patiënt wordt overgebracht. Deze energie zuivert en harmoniseert het lichaam en versnelt het genezingsproces. Tijdens de behandeling zet ik een intentie om het lichaam te zuiveren en voel ik intuïtief welke delen meer aandacht nodig hebben. 

"Attention flows where intention goes"

Je kan het ook zien als een douche, maar dan energetisch.

 

 

 

Voor wie?

Reiki is voor iedereen een fijn geschenk. Energie is overal. Om ons heen, maar ook in ons. Met behulp van Reiki kan jouw energie weer zuiver stromen, waardoor de energie om je heen vanzelf mee stroomt. Of je nou last hebt van stress, oververmoeidheid en/of burn-out of je bent gewoon geïnteresseerd, Reiki is een fijn hulpmiddel en een heerlijke ont-spanning. 

Ik zie Reiki als een cadeautje dat ik met liefde aan anderen geef. Als je wordt behandeld, hoef je even niets. Het niets hoeven voelt voor velen van ons bijna onmogelijk. De binnen- en buitenwereld blijven je voortdurend bezig houden. Als ik je behandel, dan geef ik je dat momentje van rust. De rust en aandacht die je jezelf zelden geeft, geef ik jou. 

Extra's 

Ook is het mogelijk om een Reiki behandeling te ontvangen in combinatie met 1:1 meditatie coaching. Met de meditatie coaching gaan we te werk met een mogelijke hulpvraag die jij hebt of we gaan onderzoeken waar je vastloopt. Dit gaan we doen met behulp van Mindfulness meditatie, visualisatie en stilte. Deze drie thema's helpen je voor inzicht en ont-spanning. Meer informatie over meditatie coaching vind je hier.

 

Praktische zaken

Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel. Het is fijn om comfortabele kleding te dragen, zodat je kan ontspannen.

  • Een Reiki behandeling duurt circa 60 minuten.
  • Een Reiki behandeling met meditatie coaching duurt circa 90 tot 120 minuten. 

 

Ben je niet in de mogelijkheid om naar de locatie in Den Haag te komen? Dat is geen probleem! Het is ook mogelijk om een Reiki behandeling te krijgen op afstand. Meer informatie hierover? Laat mij dat even weten.

 

Een Reiki behandeling boeken of meer informatie?