Beluister hier ademoefeningen & meditaties

Ademoefening om je zenuwstelsel tot rust te brengen

In deze ademoefening word je begeleid om stapje voor stapje de uitademing te verlengen en je zenuwstelsel tot rust te brengen.

Deze oefening kan je elk moment van de dag gebruiken wanneer je een reset nodig hebt. Door het verlengen van de uitademing krijgt het zenuwstelsel een signaal om te vertragen en in de rust staat te komen. We gaan heel kalm en vriendelijk van het sympathische (actie) naar het parasympathische (rust) stelsel.

Luister het hier!

Hartcoherentie ademhaling

Rust in je hoofd begint bij je hart. In deze ademhalingsoefening leer je hartcoherent te ademen, wat zorgt voor een gebalanceerd hartritme.

Het is een tool om stress te reduceren, rust te krijgen in je hoofd en harmonie in je lichaam. Waar je controle over hebt, is je ademhaling. Je kan je stress verlagen door je adem te veranderen en er is een directe link tussen je ademhaling en de werking van je hart.

Luister het hier!


Today I am grateful for.....

Meditatie dankbaarheid & oefening

Dankbaarheid heeft mijn leven positief veranderd. Door elke dag bewust stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben in mijn leven, ervaar ik meer positiviteit, zelfvertrouwen, energie, gezondheid & geluk. Het is een krachtige emotie. Dankbaarheid is een van de gevoelens die je zelfs in donkere tijden nog kan oproepen.

Hoe groot de problemen ook zijn, het helpt je realiseren dat er altijd iets over blijft waar je dankbaarheid voor kan voelen. Meditatie op dankbaarheid activeert je vermogen om de goedheid van het leven opnieuw waar te nemen en te waarderen. Dit is toch precies wat iedereen nodig heeft!